Messi a Suárez znovu spolu. Miami dokončuje roční smlouvu pro uruguayského útočníka

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Messi a Suárez znovu spolu. Miami dokončuje roční smlouvu pro uruguayského útočníka
Messi a Suárez během společných časů v Barceloně.
Messi a Suárez během společných časů v Barceloně.Profimedia
Společně s Brazilcem Neymarem vytvořili možná nejslavnější útok v bohaté historii fotbalové Barcelony. A teď se část tria MSN znovu slepí dohromady. Vedení amerického klubu Inter Miami, kde už působí argentinský virtuos Lionel Messi (36), totiž podle zámořských médií dokončuje smlouvu pro Luise Suáreze (36).

Uruguayský kanonýr, který nyní působí v brazilském Gremiu, má v nejbližších dnech podepsat kontrakt na jeden rok. V neděli se po posledním domácím utkání za Gremio emotivně rozloučil v hustém dešti a s rodinou po boku s tesknícími fanoušky, přičemž gólem rozhodl o výhře 1:0 nad Vasco da Gama.

Byla to jeho 15. trefa v sezoně a společně s 11 nahrávkami je nejproduktivnějším hráčem celé soutěže. S Gremiem jej ještě čeká závěrečný duel na hřišti Fluminense, pak by se měl stát oficiálně posilou floridského klubu.

Messim odehráli bok po boku za Barcelonu šest sezon, Suárez je pro argentinskou hvězdu jedním z jejích nejbližších přátel. V Miami se sejde s dalšími členy zlaté éry katalánského giganta Sergiem Busquetsem a Jordim Albou, s nimiž v roce 2015 triumfoval v Lize mistrů a čtyřikrát dobyl španělský titul.

V Brazílii původně Suárez letos podepsal dvouletý kontrakt, ovšem jakmile v červenci Messi posílil Miami, začalo se spekulovat o tom, že se nakonec sejdou oba v růžovém dresu Interu. A Suárez si následně vyjednal, že může dohodu rozvázat o rok dřív.

Miami začne přípravu na nový ročník MLS 10. ledna, dva týdny před Uruguaycovými 37. narozeninami. I v pokročilém věku a navzdory tomu, že potřebuje prášky a injekce tišící bolest zničených kolen, je veterán pořád nesmírně platný. V sezoně odehrál dohromady ohromujících 52 zápasů, z toho 32 v lize. A svému týmu pomohl na aktuální čtvrté místo tabulky s pouze bodovým mankem na stříbrnou příčku. Gremio navíc po jeho angažování prodalo o 40 tisíc permanentek víc než rok předtím, kdy to bylo 60 tisíc!

Od příštího roku bude Suárez svými kousky pomáhat zvyšovat prestiž fotbalu v USA...