Messi vítá starého známého. Interu Miami se upsal v den 35. narozenin Sergio Busquets

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Messi vítá starého známého. Interu Miami se upsal v den 35. narozenin Sergio Busquets

Sergio Busquets dal sbohem Katalánsku a zahraje si MLS.
Sergio Busquets dal sbohem Katalánsku a zahraje si MLS.AFP
Inter Miami hledá posily v řadách někdejších hráčů Barcelony a o víkendu ulovil hned dvě nové tváře. V sobotu s ním smlouvu podepsal Lionel Messi (36), jehož podle očekávání následuje Sergio Busquets (35).

Busquets strávil v Katalánsku celou dosavadní kariéru a za Blaugranas odehrál 719 soutěžních utkání. S Katalánci zatím získal 31 trofejí včetně devíti za triumf ve španělské lize a tři "ušaté" poháry za vítězství v Lize mistrů. Po sezoně 2023/2024 ovšem neprodloužil smlouvu a stal se volným hráčem.

"Toto je zvláštní a vzrušující příležitost a jsem velmi šťastný, že jsem tuto možnost dostal. Těším se na další krok kariéry v Interu Miami. Klub na mě udělal dojem už loni, když jsme sem přicestovali s Barcelonou a jsem rád, že za něj budu hrát. Nemohu se dočkat, až Interu Miami pomohu k úspěchům a naplnění jeho ambicí," řekl Busquets.

Busquets dnes slaví 35. narozeniny a v zámoří podepsal smlouvu na dva a půl roku. Na dlouho by neměl zůstat poslední akvizicí z Barcelony, do Spojených států amerických totiž míří i obránce Jordi Alba.

Inter Miami posily nutně posiluje, jelikož se mu v letošní sezoně nedaří. Zatím posbíral osmnáct bodů a v tabulce východní konference MLS je poslední, se dvěma zápasy k dobru ztrácí na pozice znamenající playoff 12 bodů.

Další fotbalové přestupy a spekulace