Busquets odolal arabským milionům a opět si zahraje s Messim. Bude oblékat dres Miami

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Busquets odolal arabským milionům a opět si zahraje s Messim. Bude oblékat dres Miami

Busquets mění Evropu za Ameriku. Odmítl několik vyšších nabídek ze Saúdské Arábie.
Busquets mění Evropu za Ameriku. Odmítl několik vyšších nabídek ze Saúdské Arábie.Profimedia
Více než 13 let sdíleli společnou šatnu, dokud Lionel Messi neopustil Barcelonu. Nyní se po dvou letech znovu sejdou v jednom týmu. Obě fotbalové hvězdy v Interu Miami dokázal spojit David Beckham. Po argentinském mistru světa si nenechal ujít příležitost ulovit druhou velkou rybu v podobě Sergia Busquetse (34).

Busquets se po dlouhých 18 letech rozloučil s Barcelonou, s níž vyhrál vše, co mohl (33 trofejí). O služby španělského záložníka byl pochopitelně stále velký zájem, což dokumentují i závratné nabídky ze Saúdské Arábie. Busquets se ale stejně jako Messi rozhodl pro jiný druh života, ačkoliv se kvůli tomu vzdal milionů, které by mu v zemi snadno vyplatili.

V Katalánsku se rozloučil tím nejlepším možným způsobem. Jako kapitán dovedl tým k prvnímu titulu v La Lize od roku 2019. Hráč z Badia del Vallés pak 10. května oznámil, že v Barceloně pokračovat nebude, načež mu klub mu připravil emotivní poctu.

Busquets je v Barceloně legendou.
Busquets je v Barceloně legendou.Livesport

Následně si vzal nějaký čas na to, aby rozhodl o své budoucnosti. Vyřešil ji nedlouho poté, co jeho blízký přítel Lionel Messi přijal nabídku Interu Miami. Sám americký klub zveřejnil informaci o Busquetsově příchodu téměř totožně jako v Messiho případě. Prostřednictvím speciálního videa.

Dá se tedy tak trochu napsat, že americká MLS vstřelila druhý gól do sítě Saudi Pro League. Busquets a Messi budou hrát na Floridě. A není vyloučeno, že se k nim přidá ještě třetí fotbalista. Jordi Alba už nějakou dobu jedná s bratry Masovými a Beckhamem, majiteli klubu. Zainteresované strany se snaží najít způsob, jak se vejít do platového stropu, který je přísně kontrolován americkými úředníky.

Výše zmíněné úvahy potvrzují i slova samotného Mase. "Během letního okna budeme podepisovat další smlouvy. Bude jich více, než lidé předpokládají... Mohu říci, že potenciálně uskutečníme tři až pět podpisů," řekl deníku Herald.

Další přestupy a spekulace