Miami bez Messiho tvrdě narazilo. Argentinskou hvězdu trápí svalové zranění

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Miami bez Messiho tvrdě narazilo. Argentinskou hvězdu trápí svalové zranění

Fotbalisté Miami reagují na obdrženou žlutou kartu během duelu s Atlantou.
Fotbalisté Miami reagují na obdrženou žlutou kartu během duelu s Atlantou.Profimedia
Fotbalisté Interu Miami bez hvězdné posily Lionela Messiho (36) poprvé prohráli. Sobotní zápas Major League Soccer (MLS) v Atlantě, kde je jeden z mála umělých trávníků v soutěži, ztratili 2:5 a mají daleko k postupovým příčkám do play off. Kapitán argentinských mistrů světa Messi nenastoupil už v úterní jihoamerické kvalifikaci, podle kouče Interu se šetřil kvůli svalové únavě.

Atlanta – Inter Miami 5:2

"Bylo rozumné nechat ho odpočívat. Musíme být opatrní, protože nás během krátkého období čeká spousta zápasů," vysvětlil trenér Miami Gerardo Martino. V sestavě Interu chyběl kvůli zranění také obránce Jordi Alba, Messiho bývalý spoluhráč z FC Barcelona.

Messi se na hřišti neobjevil už v kvalifikačním utkání o MS 2026 v La Pazu proti Bolívii, předtím ve střetnutí s Ekvádorem byl po vstřelení jediného gólu střídán v 70. minutě. Další zápas v MLS odehraje Inter ve středu proti Torontu. "Pokud bude (Messi) zdravotně v pořádku a bude se cítit dobře, nastoupí. Pokud se nebude cítit fit, počkáme ještě několik dní," dodal Martino.

Miami duel v Atlantě nevyšel.
Miami duel v Atlantě nevyšel.Livesport

Messi odehrál za Miami 11 zápasů během 44 dnů. Po příchodu do Miami v polovině července pomohl Interu k 11 výhrám z 12 zápasů, zbývající skončil remízou. Navíc sedminásobný držitel Zlatého míče přispěl gólem i k zisku Leagues Cupu.

V tabulce Východní konference MLS je Miami na předposlední 14. pozici, na postupové příčky do play off ztrácí sedm bodů. Před sebou má ještě sedm utkání.