Jsem rád, že jsme postoupili, byl to náš cíl, řekl Sadílek. O finálovém soupeři má jasno

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jsem rád, že jsme postoupili, byl to náš cíl, řekl Sadílek. O finálovém soupeři má jasno

Sparta postoupila do finále MOL Cupu.
Sparta postoupila do finále MOL Cupu.Profimedia
Záložník Sparty Lukáš Sadílek (26) by si v květnovém finále domácího fotbalového poháru přál porazit na Letné Slavii, která v později hraném semifinále vyřadila Bohemians 1905. Reprezentační záložník se na postupu do finále podílel gólem proti Českým Budějovicím na konečných 2:0. Se svým výkonem ale nebyl úplně spokojený a v jednu chvíli si říkal, že by se sám vystřídal.

"Jsem rád, že jsme do finále postoupili, byl to náš cíl. Chceme vyhrát ligu i pohár. Jsem rád, že jeden cíl se z poloviny vydařil. Koho bych si přál? Bylo by fajn porazit doma ve finále Slavii," řekl na tiskové konferenci Sadílek, který loni se Slováckem porazil ve finále MOL Cupu právě Spartu 3:1.

Sadílek se v 76. minutě prosadil hlavou po centru Lukáše Haraslína. "Nějaký pátek to už bude, co jsem vstřelil gól hlavou, ale myslím si, že v lize jsem jich pár dal. Není to u mě nic neobvyklého. Jsem za to šťastný, protože v první půli jsem měl šanci do prázdné brány, kterou jsem trestuhodně překopl. Jsem rád, že to tam nakonec padlo," uvedl šestadvacetiletý středopolař.

Utkání Sparta – České Budějovice 2:0

Na mysli měl akci z konce prvního poločasu. "Asi nějaký střet myšlenek. Asi jsem měl v hlavě, že je to jasný gól a nesoustředil jsem se na balon. Moje jasná chyba," konstatoval Sadílek.

Po utkání byl k sobě kritický. "Měl jsem zhruba osmiminutovku, kdy jsem udělal tři čtyři ztráty za sebou. Říkal jsem si, že bych se sám vystřídal, ale pak jsem se chytil a přese mě jsme měli pár protiútoků. Nakonec to vyvrcholilo mým gólem," prohlásil Sadílek.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport