Norsko vyrukuje na českou reprezentaci i s Haalandem a Ödegaardem, Solbakken v nominaci chybí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Norsko vyrukuje na českou reprezentaci i s Haalandem a Ödegaardem, Solbakken v nominaci chybí
Haaland je hlavní zbraní norského výběru.
Haaland je hlavní zbraní norského výběru.Profimedia
Hvězdný kanonýr Manchesteru City Erling Haaland (23) vévodí norské nominaci na březnové přípravné zápasy s českými fotbalisty a Slovenskem. V třiadvacetičlenném výběru, který v úterý oznámil trenér Staale Solbakken, jsou i další opory jako brankář Örjan Nyland z FC Sevilla, obránce Leo Östigaard z Neapole či záložník Martin Ödegaard z Arsenalu. Na seznamu naopak schází sparťanský záložník a trenérův syn Markus Solbakken.

Haaland kvůli zranění vynechal takřka celý prosinec a leden, přesto už dal v této sezoně v barvách City 29 gólů v 33 zápasech a s 18 brankami vede tabulku střelců anglické ligy. Obdobnou bilanci má i v reprezentaci, za kterou se trefil sedmadvacetkrát v 29 utkáních.

Solbakken, který od lednového přestupu z Vikingu Stavanger nastoupil za Spartu v sedmi duelech včetně čtyř ligových, má na kontě jediný reprezentační start. Premiérový zápas si může připsat obránce Cercle Bruggy Jesper Daland.

Nejbližší program české reprezentace.
Nejbližší program české reprezentace.Livesport

Nominace Norska na přípravu s Českem a Slovenskem:

Brankáři: Örjan Nyland (FC Sevilla/Šp.), Mathias Dyngeland (Brann), Egil Selvik (Haugesund).

Obránci: Leo Östigaard (Neapol/It.), Kristoffer Ajer (Brentford/Angl.), Jesper Daland (Cercle Bruggy/Belg.), Andreas Hanche-Olsen (Mohuč/Něm.), Marcus Holmgren Pedersen (Sassuolo/It.), Julian Ryerson (Dortmund/Něm.), David Möller Wolfe (Alkmaar/Niz.), Fredrik Björkan.

Záložníci: Patrick Berg (oba Bodö/Glimt), Sander Berge (Burnley/Angl.), Aron Dönnum (Toulouse/Fr.), Mohamed Elyounoussi (FC Kodaň/Dán.), Osame Sahraoui (Heerenveen/Niz.), Kristian Thorstvedt (Sassuolo/It.), Hugo Vetlesen (FC Bruggy/Belg.), Martin Ödegaard (Arsenal/Angl.), Oscar Bobb.

Útočníci: Erling Haaland (oba Manchester City/Angl.), Jörgen Strand Larsen (Vigo/Šp.), Alexander Sörloth (Villarreal/Šp.).