Haaland si v utkání FA Cupu otevřel střelnici, na půdě Lutonu nastřílel pět gólů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Haaland si v utkání FA Cupu otevřel střelnici, na půdě Lutonu nastřílel pět gólů
Haaland se proti Lutonu prosadil hned pětkrát.
Haaland se proti Lutonu prosadil hned pětkrát.Profimedia
Fotbalisté Manchesteru City v rámci osmifinále FA Cupu zvítězili na půdě Lutonu 6:2 a velkou zásluhu na tom měl Erling Haaland (23), jenž v 58. minutě vstřelil svůj pátý gól v zápase a napodobil tak své představení z loňské sezony, kdy nasázel stejný počet branek v Lize mistrů do sítě Lipska. Na čtyři z pěti branek mu nahrál belgický záložník Kevin de Bruyne (32). Obraně Lutonu se ulevilo až v 77. minutě, kdy norského kanonýra ze hřiště stáhl Pep Guardiola.

Luton – Manchester City 2:6

Modrý celek z Manchesteru vstoupil do zápasu ve velkém stylu. Již ve třetí minutě utkání opět ukázal svou výjimečnost De Bruyne, když milimetrovou přihrávkou našel ve vápně Haalanda a ten s ledovým klidem otevřel skóre zápasu.

Norský dlouhán bude dlouho obranu domácích strašit ve snech, neboť v 18. minutě po samostatném úniku zvýšil již na 2:0. Celou akci opět zrežíroval kapitán Citizens De Bruyne, který si připsal druhou zápasovou asistenci. Přízrak ze Skandinávie dovršil svůj hattrick ještě před koncem poločasu po další vynikající přihrávce belgického kapitána. Na kosmetických 1:3 upravil ve 45. minutě výstavním pokusem Clark.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Okamžitě po změně stran mohl zvyšovat vedení hostů Matheus Nunes, jeho pokus však výborným reflexivním zákrokem lapil Tim Krul. Věci se tak děly na straně druhé a to v 52. minutě, kdy Clark vstřelil svůj druhý gól večera po šílené hrubici hostující obrany.

Na to odpověděl opět De Bruyne, který vymyslel akci, na jejíž konci byl Haaland. Norský obr vrátil favoritovi dvougólové vedení pohotovou dorážkou do prázdné branky. O pouhé tři minuty později se na střeleckou listinu zapsal vytáhlý útočník již popáté díky přihrávce Bernarda Silvy. Debakl zpečetil nechytatelným projektilem Mateo Kovačič.

Manchester City tak na hřišti Lutonu nezaváhal a zajistil si postup do čtvrtfinále, které je na programu v polovině března.

Další zápasy FA Cupu