Burnley schytalo debakl a visí nad sestupovou propastí. Nottingham je blíž záchraně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Burnley schytalo debakl a visí nad sestupovou propastí. Nottingham je blíž záchraně

Callum Wilson potvrdil, že je v kádru Newcastlu specialistou na Burnley.
Callum Wilson potvrdil, že je v kádru Newcastlu specialistou na Burnley.AFP
Newcastle ve 36. kole Premier League s přehledem zvítězil v Burnley 4:1. Straky opanovaly pět předešlých vzájemných ligových duelů a jejich cestu k dalšímu triumfu odstartoval Callum Wilson, který se proti The Clarets prosazuje s oblibou. Závěrečný zásah při demolici nováčka obstaral svým 20. gólem v ročníku Alexander Isak. Svěřenci Vincenta Kompanyho už naopak svůj boj prakticky prohráli, když na 17. Nottingham ztrácí dva zápasy před koncem pět bodů. Nottingham se výhrou v Sheffiledu přiblížil záchraně, v utkání Brentfordu s Fulhamem branka nepadla.

Burnley – Newcastle 1:4

Strašákem domácí obrany se zdál být Wilson, jenž ve čtyřech předchozích vystoupeních proti The Clarets pětkrát skóroval, přičemž pokaždé se postaral rovnou o vítěznou branku. Zkušený útočník nastoupil v základní sestavě po boku Isaka a nepřímá spolupráce těchto střelců přinesla Strakám v 19. minutě první zásah.

Švéd vyslal směrem k Arijanetu Muričovi pumelici, kterou gólman ještě zlikvidoval, na dorážku anglického snajpra už ale zareagovat nedokázal. Kosovský brankář si napravil reputaci při pokusu Tina Livramenta letícímu k levé tyči. Hráči Magpies přesto své vedení navýšili po půlhodině hry zásluhou Seana Longstaffa.

Ve 40. minutě stál na správném místě v předbrankovém prostoru Bruno Guimaraes a pohotovým zakončením ještě snížil naděje Burnley. The Clarets nezačali druhou půli lépe než tu první. Po pár minutách totiž Josh Brownhill zavinil pokutový kop. K penaltovému puntíku se postavil sebevědomý Isak, který však neuspěl, když Murič jeho přízemní pokus zlikvidoval.

Rychlou nápravu Švédova zaváhání přinesla 55. minuta, během níž Straky rozjely další akci a dostaly míč znovu k Isakovi, jenž nyní využil rozhozené defenzivy soupeře a chladnokrevně zakončil pod břevno. Čestný zápis do statistik mohl pro domácí zaznamenat Sander Berge po úctyhodném sólu, následná rána ovšem proletěla jen vedle levé tyče.

Wilsonovy statistiky proti Burnley.
Wilsonovy statistiky proti Burnley.Opta by Stats Perform / AFP

V závěru se The Clarets přece jen prosadili, když si na centr od rohového kopu naskočil Dara O'Shea a překonal Martina Dúbravku. Burnley tak souboj s jedním z aspirantů na postup do evropských pohárů nezvládlo a jeho šance na záchranu se opět snížila.

Sheffield Utd – Nottingham 1:3

Zatímco domácímu celku už prakticky o nic nešlo, hosté se potřebovali v boji o záchranu vybičovat k dobrým výkonům, což se projevilo i na trávníku. Do vedení se sice dostaly Žiletky zásluhou Bena Breretona Díaze, jenže ještě před pauzou vyrovnal Callum Hudson-Odoi, který po změně stran vítězství svou druhou trefou pojistil.

Brentford – Fulham 0:0

Včely byly nejblíže ke skórování ve 13. minutě, kdy tečovaná rána Bryana Mbeuma orazítkovala břevno. Chalupáři si na stadionu, který od jejich domovského stánku dělí jen něco málo přes 10 kilometrů, počkali na svou šanci do druhé půle, jenže Raúl Jiménez ve snaze vsítit svůj premiérový gól v roce 2024 přestřelil.

Tabulka Premier League