Chelsea vítá nového trenéra, zapomenout na mizernou sezonu má s Pochettinem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Chelsea vítá nového trenéra, zapomenout na mizernou sezonu má s Pochettinem
Aktualizováno
Mauricio Pochettino má namířeno do londýnské Chelsea.
Mauricio Pochettino má namířeno do londýnské Chelsea.Profimedia
Zatímco fanouškům Chelsea skončilo trápení se sezonou 2022/2023, vedení Blues má před sebou spoustu práce a prvním krokem k nápravě bude jmenování nového manažera. Na lavičku klubu ze Stamford Bridge usedne Mauricio Pochettino (51).

Argentinec v minulosti vedl Tottenham a na Stamford Bridge se už před třemi týdny dohodl na tříletém kontraktu. Cestu do Londýna následně opakovaně odložil, dorazil až nyní a podepsal dvouletý kontrakt s opcí na další rok. Oficiální cestou to potvrdil na svém webu i samotný klub.

"Mauriciovy zkušenosti, standardy dokonalosti, vůdčí schopnosti a charakter budou klubu dobře sloužit v jeho dalším rozvoji. Jde o vítězného trenéra, který pracoval na nejvyšší úrovni, ve více ligách i jazycích. Jeho taktický přístup a závazek k rozvoji z něj udělaly výjimečného kandidáta," uvedli Laurence Stewart a Paul Winstanley, sportovní ředitelé Chelsea na klubovém webu.

"Sportovní tým provedl pečlivý a promyšlený proces, na který je správní rada hrdá. Jsme potěšeni, že se Mauricio připojí k Chelsea. Je to trenér světové úrovně s vynikajícími výsledky. Všichni se těšíme na jeho příchod," dodal majitel Blues Todd Boehly.

Jihoameričan loni v létě opustil PSG a od té doby byl bez práce, přičemž jeho jméno bylo v uplynulých měsících spojováno s vícero kluby. Cesta na Stamford Bridge se mu pak uvolnila v polovině dubna, kdy angažmá u Blues odmítl německý kouč Julian Nagelsmann.

Chelsea zažila mizernou sezonu, už začátkem září byl propuštěn Thomas Tuchel a před dvěma měsíci dostal padáka i jeho nástupce Graham Potter. Ke kormidlu se následně vrátil Frank Lampard a tým pod jeho vedením vyhrál jen jednou, v tabulce Blues obsadili dvanáctou příčku.