Rudí ďáblové zažehnou plameny v Lize mistrů, Chelsea připravili další pekelný večer

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Rudí ďáblové zažehnou plameny v Lize mistrů, Chelsea připravili další pekelný večer
Casemiro otevřel skóre už v šesté minutě.
Casemiro otevřel skóre už v šesté minutě.
AFP
Manchester United ovládl dohrávku 32. kola Premier League proti Chelsea 4:1 a s konečnou platností si pojistil místo v nejlepší čtyřce. O tom, že se Rudí ďáblové představí po roční absenci v Lize mistrů, rozhodla už první půle, kterou orámovali přesnými trefami Casemiro a Anthony Martial. Po pauze vsítil svůj 30. gól v sezoně Marcus Rashford a stal se tak prvním hráčem Red Devils po 10 letech, jenž na tuto metu dosáhl. Naopak hosté z Londýna potvrdili tristní formu – z posledních 10 duelů vybojoval méně bodů už jen beznadějně poslední Southampton.

Manchester United – Chelsea 4:1

Blues mohli po krásné rychlé akci otevřít skóre zápasu už v páté minutě, Mychajlo Mudryk ovšem sám před brankou trestuhodně netrefil z první míč, a potvrdil tak svou ne uplně ideální formu. Jen o minutu později se opět prokázalo pravidlo „nedáš, dostaneš“. Na centr z přímého kopu si totiž ve vápně naskočil Casemiro a přesnou hlavičkou poslal United do vedení.

Tempo hry se po prvním gólu uklidnilo, k čemuž přispěla i dlouhá prodleva, kvůli zranění Antonyho. Právě proto se nakonec nastavovalo až šest minut, čehož Rudí ďáblové využili ke druhé trefě, kterou vsítil po krásné přihrávce od Jadona Sancha Martial do odkryté branky.

Statistiky zápasu Manchester United – Chelsea
Opta by Stats Perform

Hned zkraje druhého dějství mohl Manchester poslat do třígólového vedení Bruno Fernandes, v dobré příležitosti ale napálil břevno. Své zaváhání z páté minuty zápasu mohl Mudryk napravit v 50. minutě, kdy střelou z hranice velkého vápna prověřil pozorného Davida de Geu. Předvedl se i na druhé straně Kepa Arrizabalaga, jenž o pár okamžiků později téměř na brankové čáře vyrazil lehkou dorážku od Christiana Eriksena.

Nakonec se však domácí přece jen dočkali třetího gólu, když v 73. minutě proměnil pokutový kop Fernandes, jehož ve vápně nešikovně fauloval Wesley Fofana. To ovšem nebylo vše, o pět minut později totiž po obrovské chybě v rozehrávce hostů zpečetil výhru Red Devils Rashford. Tu už pak v závěru mírnil pouze Joao Félix trefou k levé tyči.

Tabulka Premier League
Livesport