Chtěli jsme se vyhnout bojům o záchranu. Liga mistrů je nad plán, řekl trenér Newcastlu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Chtěli jsme se vyhnout bojům o záchranu. Liga mistrů je nad plán, řekl trenér Newcastlu

Trenér Howe ocenil přístup a mentalitu svých svěřenců.
Trenér Howe ocenil přístup a mentalitu svých svěřenců.Profimedia
Fotbalisté Newcastlu postupem do Ligy mistrů výrazně překonali předsezonní očekávání. Uvedl to trenér Eddie Howe (45), jehož tým si první účast ve skupině elitní soutěže po 20 letech zajistil pondělní domácí bezbrankovou remízou s Leicesterem v předposledním 37. kole anglické ligy.

"O Lize mistrů jsme před sezonou vůbec neuvažovali. Chtěli jsme udržet dobrou formu z předchozího ročníku a vyhnout se bojům o záchranu. Jedeme hodně nad plán a za to jsem moc rád," řekl Howe v televizním rozhovoru.

Newcastle převzal v listopadu 2021 na předposledním místě Premier League, které vylepšil na konečnou jedenáctou pozici. Během této sezony se "Straky" prakticky pořád drží v nejvyšších patrech anglické ligy. V neúplné tabulce jsou třetí za staronovým mistrem Manchesterem City a druhým Arsenalem.

Newcastle si s předstihem zajistil příčku zajišťující účast v LM.
Newcastle si s předstihem zajistil příčku zajišťující účast v LM.Livesport

Skvělý přístup a mentalita

"Vždycky doufáte, věříte a sníte. Ale necítili jsme, že jsme připraveni (na Ligu mistrů). Po sezoně, kdy jsme se zachránili, to bylo především o tom, zda se dokážeme zkonsolidovat a zlepšit," uvedl spokojený kouč. "Kluci byli úžasní, cením si jejich mentality a přístupu," přidal Howe. Jeho svěřenci letos mohli získat i trofej, ale v únorovém finále anglického Ligového poháru podlehli Manchesteru United 0:2.

Newcastle byl proti Leicestru výrazně lepším týmem.
Newcastle byl proti Leicestru výrazně lepším týmem.Opta by Stats Perform

Klub od předloňského října, kde ho koupil saúdskoarabský investiční fond, výrazně posiloval. Na St. James' Park přišli například záložník Bruno Guimaraes, obránce Kieran Trippier, brankář Nick Pope nebo útočník Alexander Isak. Howe ale v létě očekává ještě náročnější přestupové období.

"Je tady úzký okruh hráčů, ze kterého můžeme vybírat. Musíme posilovat chytře, což jsme doposud dělali. Bude to zřejmě nejtěžší transferové okno," upozornil bývalý trenér Bournemouthu a Burnley.

Přehled zápasu Newcastle – Leicester 0:0