Newcastle si po 20 letech zahraje Ligu mistrů, Leicester ustál drtivý tlak a bral bod

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Newcastle si po 20 letech zahraje Ligu mistrů, Leicester ustál drtivý tlak a bral bod

Newcastle nedokázal proti Leicesteru skórovat.
Newcastle nedokázal proti Leicesteru skórovat.AFP
Newcastle ve 36. kole Premier League remizoval na domácí půdě 0:0 s Leicesterem, a zajistil si tak poprvé od sezony 2002/2003 účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Domácí byli po celý zápas jednoznačně lepším týmem a soupeře vůbec k ničemu nepustili, ve skórování jim však hned několikrát zabránila branková konstrukce a také skvěle chytající Daniel Iversen (25) v bráně hostů. Ztráta dvou bodů je ale rozhodně nemusela mrzet tolik jako Leicester, který i do posledního kola bude vstupovat ze sestupového pásma.

Aktivnější nástup měli podle očekávání hráči domácího celku, kteří si pro sebe od úvodního hvizdu uzmuli míč a svému soupeři ho prakticky nepůjčovali. V prvních 20 minutách z toho bylo několik náznaků a dvě střely mimo branku Lišek. Převaha Newcastlu však nekončila a v závěru poločasu přišly také gólové šance.

Nejprve ve 41. minutě Iversen neudržel při výběhu na rohový kop míč, který mu z náruče vypadl na kopačku Calluma Wilsona, neujala se ale ani jeho rána do levé tyče a ani následná dorážka. Ještě před odchodem do kabin se do balonu opřel po zpětné hlavičce z pravé strany Miguel Almirón, stejně jako jeho kolega však napálil jen konstrukci Iversenovy branky.

Utkání Newcastle – Leicester 0:0

Hra na jednu branku pokračovala i po změně stran, přičemž jako první zahrozil Alexander Isak, jehož ránu po přihrávce z pravé strany pohotově vyrazil nad branku Iversen. Zhruba 20 minut před koncem Wout Faes nešťastně prodloužil rohový kop na hlavu Bruna Guimaraese, ani on ovšem nezamířil ideálně a potřetí v průběhu duelu zvonila tyč. V 76. minutě pak skvělým pasem mezi nohama protihráče poslal Kieran Trippier do šance Seana Longstaffa, jeho střelu ale zneškodnil skvěle chytající Iversen.

Tabulka Premier League.
Tabulka Premier League.Livesport