Crystal Palace potvrdil konec Hodgsona. Zkušeného trenéra nahradil Glasner

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Crystal Palace potvrdil konec Hodgsona. Zkušeného trenéra nahradil Glasner

Roy Hodgson skončil jako hlavní trenér Crystal Palace.
Roy Hodgson skončil jako hlavní trenér Crystal Palace.AFP
Roy Hodgson (76) rezignoval na funkci trenéra Crystal Palace, uvedl to v prohlášení zveřejněném na webu londýnského klubu. Zkušený anglický kouč se rozhodl odstoupit, aby urychlil jmenování nástupce, jímž se záhy stal Oliver Glasner.

Crystal Palace prohrál 10 z posledních 16 ligových zápasů (3-3-10), což má za následek pouze pětibodový náskok na sestupové pásmo. To vedení klubu dovedlo k rozhodnutí odvolat Hodgsona, na čtvrtek naplánovaná tisková konference však byla zrušena, protože kouč onemocněl.

Hodgson se nakonec rozhodl odstoupit sám, aby urychlil jmenování nástupce. Tím se stává Oliver Glasner, jenž do konce minulé sezony působil v Eintrachtu Frankfurt. Devětačtyřicetiletý Rakušan podepsal smlouvu do roku 2026 s opcí na další sezonu.

"Tento klub je velmi výjimečný a hodně pro mě znamená," uvedl Hodgson, jehož v důležitém večerním utkání na půdě Evertonu zastoupí asistenci Paddy McCarthy a Ray Lewington. "Působení zde jsem si během šesti sezon plně užíval, protože mi dalo možnost pracovat se špičkovými hráči a zaměstnanci a dělat každý den to, co mě baví," dodal anglický trenér.

"Nicméně chápu, že vzhledem k nedávným okolnostem může být v tuto chvíli rozumné, aby klub plánoval dopředu, proto jsem se rozhodl odstoupit, aby klub mohl urychlit jmenování nového trenéra, jak bylo zamýšleno na léto," vysvětlil odstoupení z funkce Hodgson.

"Jsem přesvědčen, že sezona dopadne dobře, a přeji týmu mnoho úspěchů v následujících týdnech, měsících a letech," rozloučil se bývalý trenér anglické reprezentace s londýnským klubem, jehož lavičce poprvé šéfoval již mezi lety 2017 až 2021.

Hodgson má za sebou velmi bohatou trenérskou kariéru na klubové i reprezentační úrovni, vedl například Inter, Blackburn, Fulham, Liverpool, West Brom nebo Watford. Kromě zmíněné Anglie působil u reprezentací Švýcarska, Spojených arabských emirátů a Finska.

Everton – Crystal Palace