Další odpočet bodů? Finanční pravidla měl porušit i Leicester, případem se zabývá komise

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Další odpočet bodů? Finanční pravidla měl porušit i Leicester, případem se zabývá komise

Leicester dost možná čeká trest.
Leicester dost možná čeká trest.Reuters
Nad anglickými kluby se stahují mračna. Vyprávět by o tom mohli v Evertonu či Nottinghamu a brzy dost možná i v Leicesteru. Také Lišky totiž čelí možnému odečtu bodů poté, co Premier League předala jejich případ nezávislé komisi. Důvodem je údajné porušení pravidel o povolených výdajích.

Podle Premier League Leicester, který v minulé sezoně sestoupil do Championship, nepředložil auditované finanční účty. "Údajné porušení se týká hodnotícího období končícího sezonou 2022/23, kdy byl klub členem Premier League. Řízení bude probíhat podle harmonogramu, který určí nezávislá komise," stojí v prohlášení.

Vedení klubu je překvapeno a zklamáno rozhodnutím ligy obvinit ho, přestože již není účastníkem nejvyšší soutěže. "LCFC je i nadále ochoten konstruktivně spolupracovat s Premier League a EFL na nalezení správného řešení všech obvinění, a to správnými orgány a ve správný čas," uvedly Lišky ve svém prohlášení.

"Klub se i nadále pečlivě radí o své pozici a v případě potřeby se bude i nadále bránit proti jakýmkoli protiprávním krokům fotbalových orgánů, pokud se budou snažit prosadit svou jurisdikci tam, kde to není možné," dodal klub.

Pokud bude Leicester shledán vinným, mohl by se stát po Evertonu a Nottinghamu třetím týmem, který bude čelit odečtu bodů za porušení pravidel pro utrácení v Premier League. Také obhájce titulu Manchester City byl loni předán nezávislé komisi v souvislosti s více než 100 údajnými porušeními finančních pravidel. V tomto případě zatím nebyl vynesen žádný verdikt.

Postavení Leicesteru v Championship.
Postavení Leicesteru v Championship.Livesport

Leicester je v Championship na druhém místě se stejným počtem bodů jako vedoucí Leeds United a se zápasem k dobru. Vítěz Premier League ze sezony 2015/2016 usiluje o postup zpět mezi anglickou elitu.