Drama na Old Trafford rozsekl netradiční střelec. Sympatický výkon Wolves na body nestačil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Drama na Old Trafford rozsekl netradiční střelec. Sympatický výkon Wolves na body nestačil

Raphael Varane skóroval v 76. minutě.
Raphael Varane skóroval v 76. minutě.AFP
Rudí ďáblové zvítězili v prvním zápase nového ročníku Premier League proti Wolves těsně 1:0. Fotbalistům Manchesteru United se nedařilo více než tři čtvrtiny zápasu proměnit ani jednu ze svých několika šancí a sami ustáli řadu příležitostí na straně soupeře. Až v 76. minutě se dokázal hlavičkou prosadit zkušený obránce Raphael Varane (30) a zajistil svému týmu lepší vstup do nové sezony než do té minulé. Favorit totiž loňský ročník začal prohrou s Brightonem.

Manchester United – Wolves 1:0

Kvalitativní rozdíl mezi oběma soupeři na začátku nebyl vůbec znát. V úvodní půlhodině nejprve zahrozil Marcus Rashford, kterého však vychytal José Sá. Na druhé straně se zase do dobré střelecké pozice dostal Pablo Sarabia, jehož přízemní pokus ale i kvůli teči Varaneho skončil vedle.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Rudí ďáblové měli mezery v defenzivě, kterou jako další pronikl Matheus Cunha, jenž však těsně minul levou tyč Onanovy branky. V závěru úvodního dějství se do zakončení ještě tlačil Rashford i Antony, oba ale ztroskotali na skvělém bloku Maxe Kilmana.

Největší šance dosavadního průběhu utkání přišla chvíli po změně stran, kdy osamocený Cunha orazítkoval pouze levou tyč. Stejný hráč vypálil z hranice vápna i v 55. minutě, tentokrát zase předvedl své umění Onana. Kamerunský gólman musel zasahovat i proti pokusu Pedra Neta, který nebezpečně střílel 18 minut před koncem základní hrací doby.

Místo vedení Wolves přišla pro hosty studená sprcha. Varane si v 76. minutě našel centrovaný míč a hlavou rozvlnil síť. V závěru ještě Red Devils přežili několik šancí O'Neilových svěřenců a s velkou námahou si došli pro plný bodový zisk.

Negativní prognózy sezony Wolves tak navzdory mnoha zajímavým akcím přiživila úvodní porážka na Old Trafford. V příštím kole 19. srpna přivítají Brighton, Manchester United bude hrát tentýž den na hřišti Tottenhamu.

Hodnocení hráčů.
Hodnocení hráčů.Livesport