Everton byl po červené agresivnější, mrzelo Stelliniho po remízové premiéře v Tottenhamu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Everton byl po červené agresivnější, mrzelo Stelliniho po remízové premiéře v Tottenhamu

Lucas Moura viděl červenou dvě minuty před koncem zápasu.
Lucas Moura viděl červenou dvě minuty před koncem zápasu.AFP
Dlouho to vypadalo, že Cristian Stellini (48) zažije poklidnou a především vítěznou premiéru jako hlavní trenér Tottenhamu. Jeho svěřenci totiž vedli v Goodison Parku po proměněné penaltě Harryho Kanea (29) 1:0, přičemž domácí dohrávali bez vyloučeného Abdoulaye Doucoureho (30). Jenže dvě minuty před koncem zápasu srovnal počty na hřišti Lucas Moura (30), načež v 90. minutě srovnal krásnou trefou obránce Evertonu Michael Keane (30). A italskému kouči tak debut na lavičce Spurs výrazně zhořkl.

Když se Kane prosadil ze značky pokutového kopu, vypadalo to, že Tottenham poskočí v tabulce Premier League na třetí místo. Zvláště pak, když 10 minut před vedoucí brankou Doucoure udeřil právě útočníka Spurs do obličeje a viděl červenou kartu.

Jenže poměr sil se trávníku v Goodison Parku vyrovnal, neboť v 88. minutě se do sprch poroučel rovněž Moura. A záhy přišel trest. Keane za šestnáctkou natáhl ke střele a fantastickou trefou zařídil Toffees důležitý bod.

Zatímco svěřenci trenéra Seana Dyche bodovali počtvrté v řadě a díky remíze utekli ze sestupového pásma na 15. místo, Tottenham pouze vyrovnal Newcastle a Manchester United, s nimiž se tak dělí o třetí až pátou pozici. V boji o účast v příštím ročníku Ligy mistrů jsou však Spurs pozadu, oba konkurenti totiž mají dva zápasy k dobru.

Doucoure byl vyloučen za úder do obličeje Kanea.
Doucoure byl vyloučen za úder do obličeje Kanea.Profimedia

"Po červené kartě byli mnohem agresivnější než my," mrzelo Stelliniho, jehož tým nedokázal vyhrát venku už šestý zápas v řadě. "Musíme být týmem, který hraje doma i venku se stejnou touhou a agresivitou," dodal novic na lavičce Tottenhamu, který se ujal vedení poprvé od vyhazovu svého bývalého kolegy Antonia Conteho.

Naopak na druhé straně panovala radost. "Vyloučení mění atmosféru, ale naše mentalita neustále roste," těšilo Dyche, který vzápětí dodal: "Hráči posouvají své vlastní standardy velmi vysoko, i když jsme šli do deseti, nebáli jsme se hrát."

Lucas Moura byl střídán jen několik minut předtím, než obdržel přímou červenou.
Lucas Moura byl střídán jen několik minut předtím, než obdržel přímou červenou.Profimedia

Už pátý vzájemný zápas napříč soutěžemi hraný v Goodison Parku tak skončil remízou. Everton se v příštím kole představí 8. dubna na půdě Manchesteru United, Tottenham tentýž den přivítá Brighton.

Více o zápase Everton – Tottenham 1:1