West Ham vyhrál veledůležitý souboj se Southamptonem, Newcastle už je třetí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

West Ham vyhrál veledůležitý souboj se Southamptonem, Newcastle už je třetí

Aktualizováno
Nayef Aguerd rozhodl o vítězství West Hamu.
Nayef Aguerd rozhodl o vítězství West Hamu.AFP
Fotbalisté West Hamu s Tomášem Součkem (28) v základní sestavě vyhráli ve 29. kole Premier League doma nad posledním Southamptonem 1:0. Jediný gól vstřelil v prvním poločase Nayef Aguerd (26). Vítězství slaví také hráči Newcastlu, kteří porazili Manchester United 2:0 a vystřídali ho na třetím místě tabulky.

West Ham – Southampton 1:0

Klíčový moment zápasu nastal ve 25. minutě, kdy po standardní situaci udeřil Nayef Aguerd a jeho branku po dlouhém zkoumání posvětil videorozhodčí Peter Bankes. Právě ten přitom v roli hlavního sudího pořádně rozlítil v úvodním vzájemném klání sezony kouče Kladivářů Davida Moyese. Týmu zkušeného Skota pomohl k cennému triumfu Tomáš Souček, jenž nastoupil v základní sestavě. Vladimír Coufal se na trávník nedostal.

West Ham měl většinu utkání převahu.
West Ham měl většinu utkání převahu.Livesport

Newcastle – Manchester United 2:0

Domácí se po většinu utkání těšili herní převaze, jež vyústila v množství gólových šancí. Většinu z nich však i s přispěním štěstí zneškodnila buď defenziva Rudých ďáblů, nebo fantastický David de Gea. Za jeho zády ovšem v 65. minutě skončil míč, který na bránu z bezprostřední blízkosti vyslal Joe Willock, čímž rozhodl o domácí výhře. Ta pruhované posunula na třetí příčku tabulky.

Tabulka Premier League.
Tabulka Premier League.Livesport