Haaland může překonat další rekord anglické ligy, podle Guardioly dovede být ještě lepší

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Haaland může překonat další rekord anglické ligy, podle Guardioly dovede být ještě lepší

Haaland prožívá v Manchesteru City fantastickou sezonu.
Haaland prožívá v Manchesteru City fantastickou sezonu.Profimedia
Podle trenéra fotbalistů Manchesteru City Pepa Guardioly (52) má norský kanonýr Erling Haaland (22) stále spoustu prostoru pro zlepšení. Nejlepší střelec anglické ligy překonal v sezoně řadu rekordů a další může přidat ve středu večer. Pokud skóruje v duelu s West Hamem, zaznamená rekordní 35. trefu v jednom ročníku Premier League.

"Pořád má na čem pracovat. Může se lépe pohybovat po hřišti, celkově ještě zlepšit svou hru. Bavíme se o tom spolu a mám pocit, že on sám se chce jako fotbalista stále posouvat," podotkl Guardiola na tiskové konferenci před zápasem s West Hamem.

Haaland se naposledy trefil při nedělní výhře 2:1 na hřišti Fulhamu. Vstřelil tak 34. ligový gól v sezoně a vyrovnal absolutní rekord Andrewa Colea a Alana Shearera, kteří na stejnou metu dosáhli v době, kdy se Premier League hrála na 42 kol. Norský kanonýr navíc překonal metu 50 soutěžních branek v ročníku, což se z hráčů anglické ligy povedlo naposledy v roce 1931 Tomu Waringovi z Aston Villy.

Statistiky Haalanda v Premier League.
Statistiky Haalanda v Premier League.Livesport

"V dalších letech to nebude mít jednoduché, protože lidé budou srovnávat jeho výkony s tím, co dokázal dosud. Jakmile nebude chvíli dávat góly, bude se mluvit o krizi. On ale může být ještě lepší," dodal Guardiola.

"Citizens" se po dnešku mohou vrátit na první místo před Arsenal. Nyní ztrácejí na londýnský celek dva body a mají dvě utkání k dobru.

Čelo Premier League
Čelo Premier LeagueLivesport