Spojení mezi Kevinem a Erlingem je mimořádné, chválil Guardiola duo De Bruyne, Haaland

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Spojení mezi Kevinem a Erlingem je mimořádné, chválil Guardiola duo De Bruyne, Haaland
Kevin De Bruyne a Erling Haaland řídili vítězství Citizens nad Arsenalem.
Kevin De Bruyne a Erling Haaland řídili vítězství Citizens nad Arsenalem.Profimedia
Pep Guardiola (52) neskrýval po vítězném šlágru s Arsenalem (4:1) nadšení a spojení mezi svými svěřenci – Kevinem De Bruynem (31) a Erlingem Haalandem (22) – popsal jako "mimořádné". Obhájci ligového titulu si doma na Etihad Stadium dokráčeli suverénně pro důležité tři body a výrazně se tak přiblížili obhajobě.

Citizens se podařilo vyždímat z hvězdného dua to nejlepší. Belgický záložník vstřelil dva góly, další připravil svému spoluhráči Johnu Stonesovi, zatímco Haaland si po dvou asistencích v posledních vteřinách ještě vylepšil svůj tak už dost bohatý gólový účet – vstřelil 33. gól ve 29 zápasech Premier League.

Guardiola byl velmi potěšen, že jeho dva klíčoví hráči zářili. "Byl to jejich (De Bruyneho a Haalanda) zápas. Na trénincích je neučím, jak se mají hledat. Fotbalisté to mají v sobě přirozeně. Víc, než byste čekali. Kevin je mistrem asistencí s Erlingem i bez něj. Erling střílí góly jak na běžícím pásu s Kevinem i bez něj. Ale společně jsou hrozně nebezpeční," prohlásil Guardiola.

Trenér Manchesteru však připomněl, že Gunners jsou stále na čele anglické soutěže. "Nesmíme ztrácet pozornost, máme to ve svých rukou. Následující tři zápasy (na hřišti Fulhamu a doma s West Hamem a Leedsem) rozhodnou. Realita je taková, že jsme pořád za Arsenalem. Když je to v našich rukou, musíme toho využít," řekl Guardiola novinářům.

Pořadí na čele Premier League
Pořadí na čele Premier LeagueLivesport

Stejně smýšlí také De Bruyne, který odmítl, že by výhra nad rivalem zajistila City další titul. "Ještě je to příliš dlouhé. Víme, co lidé říkali, ale může se stát spousta věcí. Máme sice dva zápasy k dobru, ale pořád jsme za nimi," konstatoval Belgičan.

Nový kapitán belgické reprezentace si chválil spolupráci s norským parťákem. "Hráli jsme trochu jinak, měl jsem volnost. Mohl jsem jít doleva nebo doprava, podle toho, kde byl prostor. Mohli jsme dát víc gólů. Ve druhém poločase to bylo padesát na padesát, moc jsme toho neproměnili," podotkl De Bruyne a zároveň vyzdvihl svého soupeře: "Je to prvotřídní tým a těžko se proti němu hraje. Dnes jsme museli být v nejepší formě, a to jsme byli."

Arsenal prohrál s Manchesterem City osmý soutěžní duel po sobě a v anglické lize protáhl sérii bez vítězství na čtyři kola. "Porazil nás lepší tým, to je jasné. Byli výjimeční a v takovém případě je s nimi extrémně náročné hrát. Byli jsme potrestáni a mohlo to dopadnout i hůř," uvedl trenér hostů Mikel Arteta.

"Musíme se vzchopit a podívat se na to z širší perspektivy. Faktem je, že s takovým soupeřem bojujeme o titul bok po boku, což je popravdě úžasné. Chceme dál bojovat, nevzdáme se, ve zbývajících ligových zápasech se může stát cokoliv," dodal Arteta, který v minulosti dělal v City španělskému krajanovi Guardiolovi asistenta.

Více o zápase Manchester City – Arsenal 4:1