Kanonýři si proti Wolves vynahradili evropský neúspěch návratem do čela tabulky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kanonýři si proti Wolves vynahradili evropský neúspěch návratem do čela tabulky

Arsenal zvítězil ve Wolverhamptonu 2:0.
Arsenal zvítězil ve Wolverhamptonu 2:0.AFP
Arsenal se po třech soutěžních kláních bez výhry vrátil na vítěznou vlnu, když ve 34. kole Premier League porazil Wolves na jejich hřišti 2:0. Chvílemi bezradně působící Kanonýry vysvobodil v závěru prvního poločasu nechytatelnou ranou do šibenice Leandro Trossard. Belgický křídelník si devátou trefou v ročníku vylepšil dosavadní střelecké maximum v nejvyšší anglické soutěži a posunul Londýňany zpět do čela ligy. Druzí Citizens však ztrácí jediný bod a navíc odehráli o zápas méně.

Wolves – Arsenal 0:2

Této více než pozitivní vyhlídce mohl dát reálné rozměry Declan Rice, nicméně s jeho pomalým pokusem z hranice šestnáctky neměl José Sá žádné větší problémy. O chvíli později pálil Rice ze stejné pozice podruhé.

Tentokrát však zvolil razanci na úkor přesnosti. Po odehrané půlhodině se nechal jednoduše odzbrojit Jakub Kiwior. Z toho těžil Joao Gomes, který z ostrého úhlu vystřelil na branku Davida Rayi, ale španělský gólman reflexivním zákrokem změnu skóre odmítl.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Krátce před ochodem do šaten ustál Gabriel Jesus důležitý souboj ve vápně, následně přiklepl míč připravenému Trossardovi, a ten jej nekompromisně napálil přímo do šibenice.

Po změně stran se dostal do střelecké pozice zády k bráně Kai Havertz. Složitou situaci řešil povedeným volejem z otočky, nicméně trefil jen prostor, kde se pohyboval Sá. Na druhé straně si za obranu zaběhl Mario Lemina, zasekávačkou se zbavil Gabriela, aby mířil pouze do náruče Rayi.

Ödegaardovy statistiky proti Wolves.
Ödegaardovy statistiky proti Wolves.Opta by Stats Perform

Španělský gólman dodal sebevědomí svému týmu i při nebezpečném centru Tommyho Doyla, když udržel míč před dobíhajícím Leminou v rukavicích. Ještě v nastaveném čase přidal pojistku Martin Ödegaard, který poslal balon z téměř nemožného úhlu kolem nohy brankáře.

Tabulka Premier League