Když peníze nejsou problém. Kluby Premier League utratily za posily rekordní balík

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Když peníze nejsou problém. Kluby Premier League utratily za posily rekordní balík

V Premier League se rekordně utrácelo.
V Premier League se rekordně utrácelo.Profimedia
Fotbalové kluby z Premier League v letním přestupovém období utratily za posily 2,36 miliardy liber (zhruba 66 miliard korun). O tom, že překonají loňský rekord, bylo jasno již před týdnem. Celkovou sumu zveřejnila v sobotu společnost Deloitte a podle její analýzy je suma o 440 milionů vyšší než před rokem. Přestupové okno začalo 14. června a skončilo sobotní půlnocí.

Během minulého léta dvacet anglických klubů investovalo dohromady 1,92 miliardy liber. Letos se téměř z poloviny (48 procent) podílejí na celkových výdajích všech pěti nejlepších soutěží v Evropě, kam patří i španělská La Liga, italská Serie A, Bundesliga a francouzská Ligue 1.

Zatímco loni žádná přestupová částka do Premier League nepřekonala hranici 100 milionů liber, nyní padla dvakrát. Chelsea za 100 milionů koupila záložníka Moisese Caiceda z Brightonu, s bonusy se přitom odstupné může vyšplhat až na 115 milionů. Arsenal dal 100 milionů za Declana Ricea a případné bonusy mohou částku navýšit o dalších pět milionů.

"Druhé po sobě jdoucí léto rekordních výdajů klubů Premier League naznačuje, že by se po pandemii mohl vrátit meziroční růst tržeb. Toto léto utratily více téměř tři čtvrtiny klubů," uvedl pro BBC Tim Bridge ze společnosti Deloitte.

Kompletní přestupové zpravodajství