Krach Arsenalu přihrál titul Manchesteru City. United stojí na prahu Champions League

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Krach Arsenalu přihrál titul Manchesteru City. United stojí na prahu Champions League
Aktualizováno
Nottingham porazil Arsenal 1:0 a definitivně uhasil jeho naděje na titul.
Nottingham porazil Arsenal 1:0 a definitivně uhasil jeho naděje na titul.
AFP
Obhájce anglického titulu Manchester City zkompletoval mistrovský hattrick a přidal pátý ligový primát za posledních šest let, přestože jeho zápas 37. kola s Chelsea je na programu až v neděli. Pohár mu totiž přihrálo zaváhání Arsenalu v Nottinghamu. Kanonýři, kteří Premier League řadu měsíců vévodili, prohráli 0:1 a jejich naděje na titul definitivně zhasly. Manchester United se triumfem 1:0 v Bournemouthu na dosah přiblížil Lize mistrů, naopak Tottenham se od pohárové Evropy vzdaluje, doma padl 1:3 Brentfordem.

Tottenham – Brentford 1:3

Kohouty poslal v posledním domácím duelu sezony do vedení v osmé minutě Harry Kane, prosadil se nádhernou ranou do šibenice. Anglický útočník se zároveň stal teprve druhým hráčem, jenž v jedné sezoně dokázal vsítit 10 branek v zápasech hraných mezi londýnskými kluby. Ani výjimečný počin kapitána ale Tottenhamu na bodový zisk nestačil.

Po změně stran totiž jejich městský rival výsledek otočil zásluhou dvou tref Bryana Mbeuma. Kamerunský kanonýr tak dokázal dokonale zastoupit největší hvězdu Ivana Toneyho, jenž dostal osmiměsíční trest za porušení pravidel o sázení, a zajistil Bees vítězství ve vzájemném venkovním klání po více než 100 letech.

Statistiky zápasu Tottenham – Brentford
Opta by Stats Perform

Bournemouth – Manchester United 0:1

Manchester United výrazně přiblížil účasti v Lize mistrů, když na Vitality Stadium porazil domácí Bournemouth 1:0. O důležitém vítězství Red Devils rozhodl již v deváté minutě Casemiro, jenž si skvěle poradil ve složité pozici uvnitř šestnáctky a parádním akrobatickým pokusem otevřel skóre.

Svěřenci Erika ten Haga tak porazili Třešně posedmé z posledních osmi vzájemných střetnutí a potvrdili, že Bournemouth dlouhodobě patří k jejich nejoblíbenějším soupeřům. Navíc stojí na prahu LM, k účasti v ní jí stačí ze dvou zbývajících zápasů uhrát jediný bod.

Statistiky zápasu Bournemouth – Manchester United
Opta by Stats Perform

Fulham – Crystal Palace 2:2

Klíčovou postavou Chalupářů byl opět Aleksandar Mitrovič, jenž dvěma góly dokázal odpovědět na úvodní branku Odsonna Édouarda. Ke tříbodovému zisku však srbský kanonýr Fulham nedovedl.

V samotném závěru zápasu se totiž o dělbu bodů na Craven Cottage zasloužil svou první ligovou brankou v nové dekádě Joel Ward. Anglický obránce se naposledy trefil v sezoně 2018/19.

Statistiky zápasu Fulham – Crystal Palace
Opta by Stats Perform

Liverpool – Aston Villa 1:1

Poslední domácí duel klubové hvězdy „Bobbyho” Firmina se nesl v energickém duchu, jelikož oba týmy hrály o pohárové příčky. Spokojenější dlouho byli hráči z Birminghamu, kterým vystřelil vedení ve 27. minutě odchovanec Jacob Ramsey.

Reds ale nesložili zbraně a právě zásluhou loučícího se Firmina srovnali. I přesto domáci ztratili důležité body v boji o Ligu mistrů, a to možná i z důvodu, že jim chyběl na lavičce Jürgen Klopp, jenž vyfasoval dvouzápasový trest za komentáře k rozhodčímu po zápase se Spurs.

Statistiky zápasu Liverpool – Aston Villa
Opta by Stats Perform

Wolves – Everton 1:1

Fotbalisté Wolves remizovali ve 37. kole Premier League 1:1 s Evertonem. Utkání ve prospěch domácích gólově otevřel po půlhodině hry korejský reprezentant Hee-Chan Hwang, jenž skóroval potřetí v jarní části soutěže.

Karamelky ale v závěru vyválčily bod, když se v 10. minutě nastavení prosadil Yerry Mina. Tým z Liverpoolu přesto bude v posledním kole nejlépe hájit první nesestupovou pozici před dotírajícími soupeři.

Statistiky zápasu Wolves – Everton
Opta by Stats Perform

Nottingham – Arsenal 1:0

O jediný přesný zásah se po zaváhání v rozehrávce hostů postaral Taiwo Awoniyi. Gunners tak před posledním kolem ztratili i teoretickou šanci na zisk prvního titulu po 19 letech, čímž odstartovali euforii v modré části Manchesteru.

Citizens totiž mají v čele tabulky nedostižný náskok čtyř bodů a mohou slavit zisk historicky devátého titulu. Velká radost zavládla i mezi fanoušky Nottinghamu, který si pojistil místo mezi anglickou elitou i v příštím ročníku.

Tabulka Premier League
Livesport