Liverpool drží teoretickou šanci na titul, výhru nad Spurs rozzářil výstavní gól Elliotta

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Liverpool drží teoretickou šanci na titul, výhru nad Spurs rozzářil výstavní gól Elliotta

Andrew Robertson přijímá gratulace ke druhému gólu Liverpoolu.
Andrew Robertson přijímá gratulace ke druhému gólu Liverpoolu.AFP
Liverpool na Anfieldu přestřílel Tottenhamem 4:2 a dvě kola před koncem sezony Premier League drží teoretickou naději na titul. Aktivní vstup domácích zužitkoval v 16. minutě hlavičkou navrátilec do základní sestavy Mohamed Salah. Reds po dlouhé době předvedli povedený výkon a po asistenci a výstavní trefě Harveyho Elliotta do šibenice si vypracovali čtyřgólový náskok. Marný výkon Kohoutů sice oživil střídající Richarlison, jenž se podílel na obou brankách svého celku, čtvrtému prohranému duelu Spurs v řadě ovšem nezabránil.

Liverpool – Tottenham 4:2

Tým z Merseyside se čtyřmi ztrátami z posledních pěti ligových duelů definitivně odhlásil z boje o vytoužený titul pro loučícího se Jürgena Kloppa. Reds se tak na třetím místě najednou ocitli na území nikoho a sezonu už jen dohrávali. Mohli si tedy podat ruce s Tottenhamem, jemuž se po třech prohrách v řadě vzdálila možnost účasti v Lize mistrů.

Z otevřeného úvodu duelu mohl vytěžit gól navrátilec do základní sestavy Liverpoolu Salah, jehož přetažený nákop do vápna skončil překvapivě na břevnu. Egypťan byl přesnější v 16. minutě, kdy hlavou usměrnil k pravé tyči precizní centr Codyho Gakpa. Nizozemský šikula trápil defenzivu Kohoutů i nadále.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Jeden z jeho smělých úniků do vápna musel zastavit Micky van de Ven na hranici pravidel, Gakpo si ovšem penaltu nevymodlil. Navýšení skóre tak zajistil ke konci poločasu pohotovou dorážkou Andrew Robertson.

Dobře hrající Gakpo se dočkal přesného zásahu zkraje druhého dějství, kdy se na kraji malého vápna vyšvihl k hlavičce. Marný výkon Kohoutů podtrhl těsně před hodinou hry asistent u předchozí trefy Elliott, jenž si před šestnáctkou pohrál s obránci a vyslal nechytatelnou ránu do šibenice.

Jemný úsměv na tváři fanoušků Spurs vykouzlil po 11 minutách na hřišti Richarlison, jenž doklepl do sítě přihrávku z pravého křídla. Brazilský forvard našel chvíli nato osamoceného Heung-Min Sona, který přízemní střelou korigoval skóre.

Hladový Richarlison se hnal za dalším zásahem v 87. minutě, kdy jej ovšem skvěle vychytal jeho krajan Alisson. Liverpool tak Kohouty před vlastními fanoušky tradičně zdolal a připsal si první domácí triumf po více než měsíci.

Tabulka Premier League