Liverpool konečně okusil chuť vítězství, debakl Leedsu režíroval rekordman Salah

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Liverpool konečně okusil chuť vítězství, debakl Leedsu režíroval rekordman Salah
Cody Gakpo otevřel na hřišti Leedsu skóre.
Cody Gakpo otevřel na hřišti Leedsu skóre.AFP
Liverpool si ve 31. kole Premier league poradil s Leedsem, který na jeho stadionu porazil 6:1. První triumf Reds od začátku března se začal rodit již v první půli. Jednou z hlavních postav byl Mohamed Salah, jenž se prosadil dvakrát a zároveň zlomil rekord v počtu nastřílených gólů levou nohou v Premier League. Egyptský kouzelník jich stihl již 107 a překonal jinou legendu z Anfieldu Robbieho Fowlera. Navíc to pro něj byla 135. trefa v nejvyšší anglické soutěži, čímž se dostal v historické tabulce střelců na 14. místo před Jamieho Vardyho.

Leeds – Liverpool 1:6

Po úvodní šanci Leedsu byli na tahu Reds, kteří se ve snaze ukořistit první triumf po čtyřech ztrátách vrhli do útoku a zamkli svého soupeře na obranné třetině hřiště, kromě velkého rozdílu v držení míče z toho však dlouho nic nebylo. Změnila to až 35. minuta a laciná ztráta domácích.

Po ní Trent Alexander-Arnold předložil balon jako na zlatém podnose Codymu Gakpovi, jenž pohodlným zasunutím otevřel skóre. O několik chvil později dostal přihrávku do běhu Salah, prohnal se až do šestnáctky a prudkou střelou svou silnější levačkou zvýšil poločasový náskok svého týmu na dvě branky.

Statistiky zápasu Leeds – Liverpool
Statistiky zápasu Leeds – LiverpoolOpta by Stats Perform

Výborný závěr první půle na straně hostů vystřídala krátce po návratu ze šaten studená sprcha. Nedůraz Ibrahimy Konatého využil Luis Sinisterra, oloupil jej o balon a hbitým lobem překonal vyběhnuvšího Alissona. Pávi se ovšem z kontaktní trefy radovali jen necelých pět minut. Pak vyslal Curtis Jones výborný pas do běhu Diogu Jotovi, jenž tváří v tvář brankáři uspěl a připsal si svůj první ligový gól po více než roce.

Další z okének v domácí obraně využil v 64. minutě Gakpo k přesnému pasu na Salaha, a ten obstřelem na zadní tyč znovu rozjásal fanoušky v sektoru hostů. Střídání egyptského střelce s tím portugalským pokračovalo také o 10 minut později, kdy Diogo Jota precizně uklidil centr Jordana Hendersona k tyči. V samém závěru pak završil výprask Leedsu Darwin Núňez, jenž zužitkoval přesný pas Alexandera-Arnolda.

Tabulka Premier League
Tabulka Premier LeagueLivesport