Chelsea doma vyhořela s Brightonem, Aston Villa potvrdila skvělou formu proti Newcastlu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Chelsea doma vyhořela s Brightonem, Aston Villa potvrdila skvělou formu proti Newcastlu
Aktualizováno
Brighton po zásluze zvítězil.
Brighton po zásluze zvítězil.AFP
Fotbalisté Brightonu si v 31. kole Premier League po zásluze připsali tři body, když dokázali zvítězit 2:1 na Stamford Bridge. Chelsea sice zápas gólově otevřela, od té doby však byla znát dominance hostů, kteří působili mnohem sehraněji než svěřenci Franka Lamparda. Skvěle si naopak opět počínala Aston Villa, jež si doma vyšlápla na třetí Newcastle. Na výhře 3:0 měl největší zásluhu Ollie Watkins (27), který na úvodní gól nahrál a další dva sám vstřelil.

Aston Villa –⁠ Newcastle 3:0

Emeryho svěřenci předvedli raketový start, když se jen pár desítek vteřin po výkopu dostal do úniku Watkins. V životní formě hrající útočník však svou čtvrtou ligovou trefu v řadě prozatím nepřidal, neboť své zakončení namířil do tyče. V 11. minutě se Watkins dostal do další slibné situace po povedeném centru. Místo snahy vstřelit gól ale hlavou sklepnul balon pod sebe, kde číhal Ramsey, jenž prudkou ranou poslal Villans do vedení.

Zanedlouho poté byli oba zmínění opět nebezpeční. Nejprve Watkins prověřil přízemní střelou Nicka Popea, vzápětí pak Ramsey nasměroval svůj pokus do břevna. I zbytek poločasu se odehrál v rychlém tempu, další branka však nepadla.

Aston Villa měla v zápase navrch.
Aston Villa měla v zápase navrch.Opta by Stats Perform

Newcastle se ani po změně stran napříč útočné aktivitě dlouho nedokázal dostat do vyložené šance. V 59. minutě konečně prověřil Emiliana Martíneze střelou zpoza vápna Alexander Isak. Po následném rohu se v ještě lepší pozici ocitl uzdravený Miguel Almirón, rozvlnil ale jen boční síť.

Udeřit tak mohla Villa, když obraně hostů opět proklouzl Watkins a tentokrát i skóroval. Videorozhodčí však vzápětí odhalil těsný ofsajd 27letého Angličana. Chvíli nato už se ale nejlepší střelec domácích své 13. ligové branky dočkal, když z otočky uklidil balon za záda Popea. V 84. minutě se pak k Watkinsovi ve vápně opět přikutálel míč a odchovanec třetiligového Exeteru City si znovu poradil.

Chelsea –⁠ Brighton 1:2

Brighton začal zápas velmi dobře. Evan Ferguson se z hranice šestnáctky odhodlal ke střele, kterou zastavilo až břevno. Jako první se však radovali domácí a bylo to poprvé po devíti zápasech, co se Londýňané prosadili na domácím hřišti v první půli. Po rychlé akci vypálil Conor Gallagher, jehož pokus tečoval do protipohybu brankáře obránce Lewis Dunk. Obdržená branka Racky vybudila k další ofenzivní aktivitě.

Ve 26. minutě vyslal nebezpečný projektil k tyči po skvělém sólu Kaoru Mitoma, výborným zákrokem se ale prezentoval Kepa Arrizabalaga. V další příležitosti tvrdě hlavičkoval Ferguson, španělský brankář však míč opět fantastickým reflexem vyrazil. Před poločasovým hvizdem už ale defenziva domácích kapitulovala. Pascal Gross umístil vymazlený centr přesně na hlavu Dannyho Welbecka, který střelu namířil od tyče do sítě.

Brighton byl v zápase lepším týmem.
Brighton byl v zápase lepším týmem.Opta by Stats Perform

Brighton ve svém náporu pokračoval i po změně stran. Enciso vybojoval balon u rohového praporku a řítil se ze strany sám na bránu, svou ránou však napálil pouze přední tyč. Reprezentant Paraguaye se ovšem v 70. minutě už mohl radovat. Míč si navedl na střed hřiště a zhruba ze 30 metrů vyslal parádní projektil, kterým vymetl pavučiny v šibenici. Po obdržené brance se sice domácí konečně zvedli, na vyrovnávací branku to už ale nestačilo.

Southampton –⁠ Crystal Palace 0:2

Crystal Palace zvítězilo na hřišti Southamptonu 2:0. Stejně jako v minulém ligovém klání rozvlnil síť soupeře Eberechi Eze, tentokrát dokonce dvakrát, a rozhodl tak o výhře svého mužstva. Eagles díky tomu ovládli i třetí zápas po návratu Roye Hodgsona na lavičku a momentálně se nachází v klidném středu tabulky. O poznání hůře jsou na tom Saints, kteří zůstávají na spodu tabulky.

Fotbalisté Crystal Palace byli efektivnější v zakončení.
Fotbalisté Crystal Palace byli efektivnější v zakončení.Opta by Stats Perform

Everton –⁠ Fulham 1:3

Fotbalisté Fulhamu dokázali na hřišti Evertonu přerušit sérii pěti soutěžních porážek v řadě a zvítězili 3:1. Chalupáři vstoupili do utkání velmi dobře, neboť už ve 22. minutě vedli po brance Harrisona Reeda. Karamelky sice srovnaly, ale ve druhém dějství svým prvním gólem v letošním ligovém ročníku rozhodl Harry Wilson. Tři body byly speciální i pro kouče hostů Marca Silvu, jenž právě Everton v letech 2018 až 2019 trénoval. Toffees se naopak mohou po odehrání kompletního kola opět ocitnout v sestupovém pásmu.

Fulham byl především v druhé půli lepším týmem.
Fulham byl především v druhé půli lepším týmem.Opta by Stats Perform

Wolves –⁠ Brentford 2:0

Wolves zvládli zápas, ve kterém na vlastní půdě porazili Brentford 2:0, a vůbec poprvé v sezoně tak vyhráli dva domácí duely v řadě. Rozhodující trefu zaznamenal již ve 27. minutě 34letý Diego Costa, pro něhož to byla první branka v dresu Vlků. I díky španělskému střelci se tak domácí posunuli v tabulce na 13. místo a vytvořili si již sedmibodový náskok na sestupové pásmo. Bees naopak potvrdili pokles formy, jelikož padli již potřetí za sebou.

Brentford nedokázal využít své šance.
Brentford nedokázal využít své šance.Opta by Stats Perform

Tottenham –⁠ Bournemouth 2:3

Fotbalisté Tottenhamu překvapivě padli s Bournemouthem na vlastní půdě 2:3. Hosté i díky gólu a asistenci Dominicka Solankeho dlouho vedli. Domácí sice v 88. minutě vyrovnali, rozhodující direkt jim ale připravil v páté minutě nastavení Dango Ouattara, jemuž opět nahrával hrdina zápasu a zároveň bývalý útočník Liverpoolu. Spurs tak nepotvrdili skvělou formu v ligových střetnutích hraných před vlastním publikem a po pěti tříbodových kláních ve svém londýnském chrámu padli.

Tottenham měl na hřišti převahu, k bodům to ovšem nevedlo.
Tottenham měl na hřišti převahu, k bodům to ovšem nevedlo.Opta by Stats Perform

Manchester City –⁠ Leicester 3:1

Manchester City zvítězil na domácí půdě nad Leicesterem 3:1. Citizens zápas rozhodli už v první půli, kdy se jednou prosadil John Stones a dvakrát Erling Haaland, pro nějž to byly branky číslo 31 a 32 v aktuálním ročníku anglické nejvyšší soutěže. Svěřenci Pepa Guardioly tak díky další výhře ztrácí na první Arsenal pouze tři body. Lišky, které poprvé vedl nový kouč Dean Smith, naopak prohrály osmý z posledních devíti ligových zápasů a nadále setrvávají v sestupovém pásmu.

Tabulka Premier League
Tabulka Premier LeagueLivesport