Arsenal si proti West Hamu připsal pouze bod. United dominovali a jsou třetí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Arsenal si proti West Hamu připsal pouze bod. United dominovali a jsou třetí
Aktualizováno
West Ham se dokázal vrátit do zápasu a vybojovat bod.
West Ham se dokázal vrátit do zápasu a vybojovat bod.AFP
Fotbalisté Arsenalu vstoupili do 31. kola Premier League fantasticky, když na hřišti West Hamu dvakrát rychle skórovali, nakonec však získali jen bod za remízu 2:2. Celý duel odehráli i oba čeští reprezentanti, přičemž pro Vladimíra Coufala (30) se jednalo o 100. soutěžní utkání v barvách Kladivářů. Manchester United přehrál Forest počtvrté v sezoně. V Nottinghamu Rudí ďáblové zvítězili 2:0 a jsou v tabulce třetí, jelikož ziskem tří bodů přeskočili Newcastle United.

West Ham – Arsenal 2:2

Kanonýři touhu po zisku tří bodů prokazovali hned od úvodu utkání a už v sedmé minutě se radovali z první branky. Martin Ödegaard načal akci krásnou přihrávkou na Bena Whitea, jenž se díky špatnému postavení Coufala nenacházel v ofsajdu. Anglický obránce našel zkraje vápna před bránou osamoceného Gabriela Jesuse, který i kvůli nedůrazu českého beka doklepl míč do sítě.

Koncert Gunners pokračoval a po pouhých třech minutách zvýšil vedení Ödegaard. Norský šikula se ocitl úplně sám na zadní tyči a po přesném centru od Gabriela Martinelliho placírkou z první překonal Lukasze Fabiaňského. Jiskru naděje alespoň na bod zažehl pro domácí ve 33. minutě Benrahma, jenž proměnil po faulu Gabriela pokutový kop střelou k pravé tyči.

Arsenal byl lepším týmem především v prvním poločase.
Arsenal byl lepším týmem především v prvním poločase.Opta by Stats Perform

Kladiváři po vstřelené brance ožili a čím dál více se dostávali do zajímavých příležitostí. Po změně stran mohla jejich snažení narušit ruka Michaela Antonia v pokutovém území. Následnou penaltu ovšem trestuhodně minul Saka, jenž poslal míč těsně vedle pravé tyče Fabiaňského brány.

Arsenal rázem na neproměněný pokutový kop doplatil, jelikož v 55. minutě srovnal Bowen, jehož dloubáčkem za obranu vybídl Timo Kehrer. Útočník West Hamu se nemýlil a placírkou překonal Aarona Ramsdalea. V 82. minutě mohl rozhodnout ve prospěch domácích Antonio, hlavičku ale namířil pouze do spojnice, a tak se nakonec oba celky musely smířit s bodem.

Nottingham – Manchester United 0:2

Fotbalisté Manchesteru United zvítězili na půdě Nottinghamu 2:0. Dominantní výkon korunovali hosté gólem ve 32. minutě, kdy se skluzem z dorážky prosadil Antony. Brazilská letní posila si ligovou branku připsala po více než půl roce, po změně stran na ni pak navíc navázala asistencí. Rudí ďáblové tak Forest v této sezoně pokořili již počtvrté, přičemž ani jednou neinkasovali. Zisk tří bodů jim zároveň umožnil vystřídat na třetí příčce Newcastle a přiblížil je jisté kvalifikaci do příštího ročníku Ligy mistrů.

Tabulka Premier League
Tabulka Premier LeagueLivesport