Jubilant Robertson vystřelil výhru Liverpoolu, Coufal asistoval při prohře West Hamu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jubilant Robertson vystřelil výhru Liverpoolu, Coufal asistoval při prohře West Hamu

Aktualizováno
Andrew Robertson vstřelil svůj první gól sezony.
Andrew Robertson vstřelil svůj první gól sezony.AFP
Wolves podlehli v 5. kole Premier League doma Liverpoolu 1:3. U dvou branek Reds si připsal asistenci Mohamed Salah (31), jenž celkovým počtem 63 gólových nahrávek překonal africký rekord nejvyšší anglické soutěže. Vítězný gól vstřelil Andrew Robertson (29), který si rovněž připsal 200. ligový zápas v dresu Liverpoolu. West Ham vedl nad Manchesterem City 1:0 i díky asistenci Vladimíra Coufala (31), nakonec ale úřadujícím šampionům podlehl 1:3.

Wolves – Liverpool 1:3

O Virgila van Dijka oslabená obrana Reds nezmohla nic s rychlým protiútokem Vlků, který vedl Pedro Neto v sedmé minutě. Šikovný Portugalec proběhl s míčem skrz pokutové území a naservíroval jej přímo na nohu Hee-Chana Hwanga, na nějž čekala odkrytá brána. Hostům se nedařilo prokombinovat se až k zakončení, a tak opět zahrozil Neto.

Znovu si navedl balon do vápna, ale tentokrát místo přihrávky zvolil střelu, ta prosvištěla vedle levé tyče. Portugalský křídelník si během první půle dělal z protihráčů cvičné kužely, nicméně k druhé brance žádná z jeho povedených akcí nevedla. Ve velké šanci Liverpoolu se objevil Coady Gakpo, avšak z penaltového puntíku zamířil vedle. V samém závěru poločasu pálil Salah a dorážel Dominik Szoboszlai, ovšem přes oranžový blok žádná rána neprošla.

Nepříznivý výsledek se trenéru Kloppovi nezamlouval, a tak hned zpočátku druhé půle do hry vyslal Luise Díaze, jenž mohl okamžitě po svém příchodu skórovat. Jeho prudká hlavička jen těsně minula pravou tyč. V 55. minutě byl útok Reds efektivnější, když Salah našel přesnou přihrávkou Gakpa před prázdnou bránou a ten bez problému vyrovnal.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Liverpool ve druhé půli dominoval, ale zvrátit průběh utkání se nedařilo. Důkazem toho byla i promarněná šance Darwina Núňeze, který se ocitl sám před gólmanem. José Sá však předvedl skvělý zákrok. Tlak hostů se přesto vyplatil, neboť v závěrečných minutách se prosadil Andrew Robertson, jehož před bránou našel opět Salah. Aby krutých ran pro Wolves nebylo málo, Egypťan pak ještě vybídl k zakončení Harveyho Elliotta a jeho střelu tečoval do sítě Hugo Bueno.

Fulham – Luton 1:0

Jedinou přesnou trefu v utkání zaznamenal po hodině hry Carlos Vinícius, jenž si našel odražený míč v pokutovém území. Hráči v oranžových dresech sice měli po dobu celého klání řadu nadějných šancí, avšak ani z té největší v podání Jacoba Browna gól nevytěžili, a tak jsou i nadále potopení na posledním místě anglické nejvyšší soutěže bez jediného bodu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Manchester United – Brighton 1:3

Brighton si vyšlápl na Manchester United, když na slavném Old Trafford zvítězil 3:1. Pro tým z pobřežního města se jednalo jíž o čtvrtý ligový úspěch v řadě proti Red Devils. O úvodní přesný zásah se postaral Danny Welbeck, který proti svému bývalému zaměstnavateli skóroval již popáté od léta 2014, kdy se rozhodl posílit londýnský Arsenal.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

 

V dalším průběhu zápasu zazářil dvěma asistencemi Tariq Lamptey, a domácí se tak po třetí porážce z posledních čtyř duelů nachází se záporným celkovým skóre ve spodní polovině tabulky.

West Ham – Manchester City 1:3

Hned v šesté minutě nikým nehlídaný Rodri hlavičkoval po rohovém kopu jen do Alphonse Areoly. Španěl se okamžitě dostal hned ke dvěma dorážkám, z nichž první byla zblokována klubkem hráčů ve vápně, zatímco druhou vytěsnil ramenem z brankové čáry Tomáš Souček. Po čtvrthodině hry měl stoprocentní šanci Erling Haaland, na kterého na zadní tyči zívala prázdná brána. 

Norská megastar však trestuhodně minula. Kladiváři překvapivě šli do vedení ve 36. minutě, kdy po pravé straně prchnul Coufal a nacentroval do vápna. Tam už čekal nový miláček fanoušků James Ward-Prowse a rybičkou se nemýlil. West Ham měl namále před pauzou, ale Haalandův míč z brankové čáry odehrál Nayef Aguerd.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Vedení domácích ale mělo ve druhé půli jen jepičí život. Jeremy Doku oklamal Coufala a obstřelem na zadní tyč vrátil po 43 vteřinách City zpět do hry. The Sky Blues nadále tlačili a po tyčce Juliána Alváreze z přímého kopu a akrobatickém zakončení Haalanda už gól skutečně visel ve vzduchu. Překvapivě ho mohl dát Michail Antonio, který utekl obraně hostů, avšak míč si příliš předkopl a Ederson jeho únik zlikvidoval.

Z dalšího protiútoku pak zahrozil i Emerson a zaplněný stadion bouřil. Kurt Zouma měl vzápětí na hlavě gól, ale jeho hlavičku tygřím skokem vyškrábl Ederson. Nakonec se ale stejně radovali Citizens, když Aguerd v 76. minutě podskočil míč a daroval gól Bernardu Silvovi. Jakékoliv naděje na body sebral Kladivářům o 10 minut později Haaland.

Aston Villa – Crystal Palace 3:1

První poločas sice fanouškům góly nenabídl, ihned po změně stran se ale dokázal prosadit hostující kanonýr Odsonne Édouard, jenž se z posledních tří duelů prosadil již čtyřikrát. Dlouho to vypadalo, že Orli i bez Roye Hodgsona, který nemohl být na zápase kvůli zdravotním potížím, dotáhnou utkání do vítězného konce. V úplném závěru ovšem nejprve srovnal 19letý kolumbijský mladík Jhon Duran a v následném nastavení z penalty rozhodl o triumfu Villans Douglas Luiz.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tottenham – Sheffield United 2:1

Tottenham zažil neuvěřitelný závěr utkání, díky kterému nakonec porazil na vlastní půdě Sheffield United 2:1. Nováček soutěže měl k premiérovému vítězství nakročeno po gólu Gustava Hamera ze 74. minuty. Favorit se v koncovce dlouho trápil, nakonec však mezi jeho fanoušky vypukla erupce radosti v dlouhém nastavení, když na teprve druhou ligovou trefu Richarlisona v dresu Spurs okamžitě navázal Dejan Kuluševski. I díky příspěvku brazilského útočníka, který neprožíval v poslední době psychicky dobré časy, tak Kohouti zvítězili počtvrté v řadě.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Newcastle – Brentford 1:0

O jedinou trefu se ve druhém poločase postaral z penalty Callum Wilson. Anglický útočník se k exekuci pokutového kopu postavil v dresu Strak po desáté a dosud ani jednou se nemýlil. Vstřelením rozhodující branky se tak odvděčil vedení klubu za novou smlouvu, kterou držitel devíti startů za národní tým podepsal jen několik dní před utkáním. Oba soupeři se tak s celkovým ziskem šesti bodů srovnali ve středu tabulky, pro Včely se jednalo o první porážku v sezoně.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka Premier League