Livesport jedenáctka 34. kola Premier League: Zářili Eze a Gakpo, nejvyšší známka díky demolici West Hamu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport jedenáctka 34. kola Premier League: Zářili Eze a Gakpo, nejvyšší známka díky demolici West Hamu
Eberechi Eze má za sebou skvělý zápas.
Eberechi Eze má za sebou skvělý zápas.Livesport / Profimedia
Program 34. kola v Premier League byl kvůli semifinále FA Cupu sice nekompletní, přesto padlo v sedmi utkáních 30 gólů a i díky tomu byly k vidění výjimečné výkony. Mezi hvězdy kola se řadí Eberechi Eze, Sergio Reguilon či Cody Gakpo, nejvyšší známky ale dostali gólman Arijanet Muric z Burnley a forvard Michael Olise z Crystal Palace. Kdo další pronikl do ideální sestavy nejvyšší anglické soutěže na základě hodnocení Livesportu?
Tým 34. týdne Premier League.
Tým 34. týdne Premier League.Livesport

Brankář

Arijanet Muric (Burnley) 8,9

V poslední době se dostával do titulků novin kvůli seznamu různých chyb a hloupých gólů. Tentokrát se ale vykoupil výjimečným výkonem při výhře Burnley 4:1 na hřišti sestupujícího Sheffieldu United. Kosovský gólman zapsal 10 těžkých zákroků – z nichž osm bylo uvnitř pokutového území – a pomohl svému týmu k zisku velmi cenného vítězství. Clarets i díky Muricovi stále živí naději na záchranu.

Statistiky Murice proti Sheffieldu United.
Statistiky Murice proti Sheffieldu United.Opta by Stats Perform

Obránci

Lorenz Assignon (Burnley) 8,7

Podobně příjemné odpoledne prožil na Bramall Lane i Muricův spoluhráč Assignon. Ten se zapsal do střelecké listiny díky odvážnému průniku do velkého vápna a ostrému, ale šťastnému zakončení, při kterém míč prošel pod nohama Austona Trustyho. Pak ještě přišla nádherná rozdílová nahrávka pro Lylea Fostera, který mohl z první navýšit skóre. Z pozice pravého beka tak Assignon zapsal gól i asistenci.

Ethan Pinnock (Brentford) 7,9

Více než dva měsíce čekali fanoušci Brentfordu, až se jamajský stoper vrátí do základní sestavy a jeho přítomnost na hřišti se ukázala jako klíčová. Brentford i díky jeho skvělému výkonu vyhrál nad Lutonem jednoznačně 5:1. Nešlo jen o šest vyhraných hlavičkových soubojů, Pinnock přidal také čtyři získané míče a bonusem byl zápis do střelecké listiny, když ve druhé půli navýšil hlavou vedení na 3:0.

Sergio Reguilon (Brentford) 8,8

Španělský zadák, který v dresu "Včel" hostuje z Tottenhamu, pokračoval i na Kenilworth Road v tradičně dobrých výkonech. Z pozice levého obránce posílal rozdílové nahrávky, téměř bezchybně čistil svůj prostor a třešničkou na dortu byl ve druhé půli precizně zahraný rohový kop na hlavu Ethana Pinnocka.

Záložníci

Leon Bailey (Aston Villa) 8,4

Aston Villa dál zdatně bojuje o místo v Lize mistrů a za tři body v duelu s Bournemouthem děkuje dalšímu kvalitnímu výkonu Leona Baileyho. Ten v průběhu utkání připravil pro spoluhráče šest gólových šancí a byl rád, že jednu z nich proměnil Morgan Rogers. Sám pak pečetil vítězství Villy 3:1, když na zadní tyči pohotově zakončil báječnou akci Ollieho Watkinse.

Idrissa Gueye (Everton) 8,1

Everton zapsal vítězství 2:0 nad Nottinghamem Forest i díky velmi aktivnímu 34letému veteránovi Idrissovi Gueyemu. Senegalský reprezentant už v první půli přízemní střelou ze 20 metrů otevřel skóre. V utkání ale zároveň podstoupil šest soubojů, z nichž čtyři vyhrál, a pro konstrukci hry byla důležitá hlavně jeho úspěšnost nahrávek (89%).

Eberechi Eze (Crystal Palace) 8,8

Kanonádu Crystal Palace v malém derby s West Hamem (5:2) možná čekal málokdo, o to víc ale vynikl výkon záložníka Ezeho, který se v Selhurst Parku blýskl akrobatickým zakončením na 2:0. Báječné nůžky, které vystřihl, se staly hitem kola. Eze hrál skvělý zápas, često nebezpečně operoval okolo velkého vápna, sedmkrát se pokusil o střelu a připravil i gólovou pozici forvardovi Jeanu-Philippe Mateteovi.

Dwight McNeil (Everton) 8,3

Stejně jako jeho spoluhráč Gueye, také Dwight McNeil ve středu pole neúnavně pracoval pro vítězství Evertonu nad Nottinghamem Forest, které pro Toffees znamená stále větší naději na záchranu. Podobně jako Gueye, také skóroval přízemní střelou z dálky. Jeho pokus se otřel o tyč a dvoubrankové vedení už Everton udržel. McNeill se snažil tvořit hru křížnými pasy, tři z jeho pěti pokusů byly úspěšné. Také vyprodukoval dvě klíčové nahrávky. 

Útočníci

Michael Olise (Crystal Palace) 8,9 

Olise nadělal obraně West Hamu tolik problémů, že mu to vyneslo známku 8,9. To je společně s hodnocením gólmana Murice nejvyšší ze všech hráčů neúplného 34. kola Premier League. Mladý francouzský křídelník si stejně jako jeho spoluhráč Eze připsal gól a asistenci, když otevřel skóre zápasu hlavou, a následně ještě v prvním poločase jeho přízemní centr zužitkoval Mateta. Ze čtyř jeho střel šly dvě na bránu a úspěšný byl i ve vzduchu, kde vyhrál sedm soubojů.

Olise a jeho statistiky proti West Hamu.
Olise a jeho statistiky proti West Hamu.Opta by Stats Perform

Yoane Wissa (Brentford) 8,3

Yoane Wissa se stal pro obranu Lutonu téměř nebránitelným. Konžský forvard dvakrát vystřelil a byly z toho dva góly. Zejména první trefa byla výstavní, to když si při kontru naběhl za obranu a nekompromisně vymetl šibenici. Díky výjimečné efektivitě navýšil svůj sezonní účet na 10 gólů, což z něj dělá nejlepšího střelce týmu. Kromě zmíněných branek přidal i tři rozdílové nahrávky.

Cody Gakpo (Liverpool) 8,2

Trenér Jörgen Klopp pro duel s Fulhamem trochu pozměnil sestavu a hra Liverpoolu se oproti domácímu utkání s Crystal Palace oživila. Reds díky vítězství 3:1 na hřišti Fulhamu udrželi naději na boj o titul a klíčovým hráčem byl tentokrát Cody Gakpo. Nizozemský křídelník trápil obranu Cottagers z levé strany hřiště, kde vyhrál sedm soubojů a nakonec se představil i jako adresát gólové kolmice pro Dioga Jotu, který ve druhém poločase vsítil pojišťovací gól.