Lloris po 11 letech opouští Tottenham, nově bude chytat v MLS za Los Angeles FC

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Lloris po 11 letech opouští Tottenham, nově bude chytat v MLS za Los Angeles FC
Lloris se loučí s Tottenhamem, jeho novým působištěm bude LAFC
Lloris se loučí s Tottenhamem, jeho novým působištěm bude LAFCProfimedia
Tottenham po jedenácti a půl letech opouští Hugo Lloris. Dlouholetá opora a kapitán londýnského klubu se vydává do Major League Soccer, kde posílí Los Angeles FC. Velezkušený brankář se zámořskému klubu upsal do června 2024 s opcí na dva roky.

"Hugo je bezpochyby nejúspěšnějším brankářem své generace a osvědčeným vítězem. Jsme potěšeni, že si Hugo pro další etapu své slavné kariéry vybral právě LAFC," pochvaluje si John Thorrington, spolupředseda představenstva a výkonný ředitel LAFC.

Lloris zanechal v Tottenhamu nesmazatelnou stopu, odchytal 447 soutěžních zápasů, v nichž 115krát udržel čisté konto. Od roku 2015 byl kapitánem a v sezoně 2018/19 dovedl londýnské mužstvo do finále Ligy mistrů, kde však Tottenham podlehl Liverpoolu.

Bývalý francouzský reprezentant byl na odchodu již před sezonou, řešil se přesun do Lazia nebo Saúdské Arábie, nakonec ale působiště nezměnil a stal se až třetím v pořadí, neboť Spurs mezitím získali Guglielma Vicaria z Empoli, jemuž kryje záda Fraser Forster.

Lloris potřetí v kariéře změní dres, kromě mateřského OGC Nice působil také v Olympique Lyon, s nímž získal dvě pohárové trofeje a v roce 2012 odešel do Tottenhamu.

Francouzské reprezentaci, za kterou odchytal 145 mezistátních utkání, pomohl k výhře na mistrovství světa 2018 a o tři roky později k triumfu v Lize národů.

Další přestupy a spekulace