Mizernou produktivitu Liverpoolu zalepil Salah, laxní United vykouzlili ve šlágru bod

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Mizernou produktivitu Liverpoolu zalepil Salah, laxní United vykouzlili ve šlágru bod
Darwin Núñez v obležení Bruna Fernandese a Willyho Kambwaly v zápase Manchesteru United s Liverpoolem.
Darwin Núñez v obležení Bruna Fernandese a Willyho Kambwaly v zápase Manchesteru United s Liverpoolem.AFP
Liverpool ve šlágru 32. kola Premier League remizoval v Manchesteru s United 2:2. Pikantní souboj otevřel ve 23. minutě Luis Díaz, přičemž se jen zázrakem jednalo o jediný gól hostů v úvodním dějství. Red Devils v něm naopak nevyprodukovali jedinou střelu, což se jim na Old Trafford přihodilo poprvé od října 2015. Rychle po změně stran ale Bruno Fernandes vystihl uspěchanou přihrávku a z velké dálky přehodil brankáře. Domácí dokonce poslal do vedení výstavní ranou Kobbie Mainoo, bodový zisk pro Reds tak zachraňoval až v 84. minutě z penalty Mohamed Salah. Ten dal na tomto ikonickém stadionu už šestý gól, nikdo jich v roli hostujícího hráče nedal více.

Manchester United – Liverpool 2:2

Utkání začalo v obrovském tempu, když už ve druhé minutě Alejandro Garnachom obešel brankáře, ale nepohlídal si ofsajdové postavení. Vzápětí se hosté hnali v přečíslení dvou proti jednomu, které zakončoval Dominik Szoboszlai, ale André Onana vytasil skvělý zákrok. Neuběhlo ani 20 minut a letní posila Liverpoolu z Lipska pálila znovu.

Jeho náběh defenziva nepokryla, ale balon proletěl vedle levé tyče. Štěstí domácí obrany vyprchalo před polovinou prvního dějství, když při rohovém kopu zůstal osamocený Díaz a ten již chybu potrestal. Nevyužitých příležitostí z konce první půle hosté litovali hned po změně stran, když na Old Trafford zvedl diváky ze sedadel Fernandes.

Portugalec vystihl nepřesnou přihrávku mezi obránci a neostýchal se vypálit z takřka poloviny hrací plochy, čímž překvapil vyběhnutého Caoimhína Kellehera a vyrovnal. Náskok si hosté mohli vzít vzápětí zpět, nicméně rychlý protiútok zakončoval Darwin Núñez mimo tři tyče. Hosté ubrali z tempa, čehož v 67. minutě využili Rudí ďáblové.

Mladý Mainoo vypálil z otočky a jeho pokus se zakroutil mimo dosah Kellehera. S blížícím se koncem utkání se hnali Kloppovi svěřenci vpřed. V 79. minutě znovu nehlídaného Díaze vychytal Onana. K dorážce se přiřítil Salah, jenž z úhlu přestřelil.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po chvíli ovšem Egypťan dostal příležitost k nápravě při pokutovém kopu po faulu Aarona Wan-Bissaky. Penaltu s přehledem proměnil poté, co si zkušeně počkal, kam Onana skočí. V nastavení se ve vápně opět objevil nepokrytý Díaz, hrdinou se ale pro svůj tým nestal, neboť balon poslal příliš vysoko.

Tabulka Premier League