Pevnost Brightonu nájezdu Arsenalu neodolala, Racci doma padli poprvé od srpna

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pevnost Brightonu nájezdu Arsenalu neodolala, Racci doma padli poprvé od srpna

Arsenal si z Brightonu veze jasné vítězství 3:0.
Arsenal si z Brightonu veze jasné vítězství 3:0.AFP
Arsenal si ve 32. kole Premier League odváží z Brightonu vítězství 3:0. Na zdánlivě nedobytné pevnosti Amex Stadium, kde Racci padli v aktuálním ligovém ročníku teprve podruhé, Kanonýři poprvé udeřili ve 33. minutě díky penaltě Bukaya Saky. Po změně stran pak favorit navzdory sázce na pevnější defenzivu skóroval ještě dvakrát, což se může v konečném účtování jevit jako důležitý fakt. Na vyrovnaném čele tabulky, v níž Londýňané opět poskočili na první příčku, totiž může v titulové otázce rozhodovat právě skóre.

Brighton – Arsenal 0:3

Svěřenci Mikela Artety si v úvodu zápasu vytvořili několik nadějných příležitostí. Nejprve po precizně zahraném přímém kopu Martina Ödegaarda hlavičkoval Gabriel jen těsně vedle. Blízko prvnímu gólu byli rovněž Saka s Gabrielem Jesusem. První jmenovaný se ukázkově zbavil obránce a kroucenou střelou na zadní tyč málem zvedl diváky ze sedadel.

Minutu nato zkusil svoje štěstí ranou z hranice pokutového území i brazilský útočník, zuby si však vylámal na skvělém Bartu Verbruggenovi. Ve 33. minutě podrazil Tariq Lamptey v pokutovém území Gabriela Jesuse a možnost v podobě penalty bez zaváhání využil Saka. V závěru první půle vytáhl David Raya parádní zákrok proti nebezpečnému projektilu Julia Encisa.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Kanonýři započali druhé dějství ve stejném duchu jako to první. Na nadýchaný centr Kaie Havertze si nejvýše naskočil Gabriel Jesus a balon poslal hlavičkou s odrazem o zem jen těsně vedle Verbruggenovy brány. Nizozemský brankář musel předvést své umění o chvíli později, když se do míče opřel Ödegaard.

Zaslouženou druhou trefu přidal hostující celek v 62. minutě, kdy pohlednou kombinační akci zakončil do odkryté brány Havertz. Na něj chtěl navázat střídající Leandro Trossard, jehož jedovatou střelu konečky prstů vyškrábl Verbruggen. Belgický křídelník si spravil chuť v 86. minutě, kdy po samostatném úniku krásně přeloboval Verbruggena.

Tabulka Premier League