Moyes dostal ve West Hamu nabídku nové smlouvy. Zda ji přijme, se rozhodne po sezoně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Moyes dostal ve West Hamu nabídku nové smlouvy. Zda ji přijme, se rozhodne po sezoně
Zůstane David Moyes na lavičce West Hamu?
Zůstane David Moyes na lavičce West Hamu? AFP
Trenér West Hamu David Moyes (60) uvedl, že mu londýnský klub spoluvlastněný Danielem Křetínským nabídl novou smlouvu. Skotský kouč chce ale počkat až do konce sezony, než se rozhodne, zda si pobyt ve východním Londýně prodlouží. Stávající kontrakt mu vyprší v červnu.

V poslední době zaznamenal West Ham řadu špatných výsledků, a britská média tak začala spekulovat o budoucnosti jeho manažera. Kladiváři letos ještě nevyhráli, přičemž jejich poslední porážka v Premier League přišla proti 16. Nottinghamu Forest.

"Je tu pro mě připravena nová smlouva. Já sám jsem se ale rozhodl, že chci počkat do konce sezony, abych se ujistil, že je všechno v pořádku. Mohu se tak plně soustředit na tuto sezonu," řekl skotský trenér v pátek novinářům. "Dosavadní čtyři roky jsem si opravdu užil. Stávající smlouvu dotáhnu do konce," ujistil.

Poslední zápasy West Hamu.
Poslední zápasy West Hamu.Livesport

Bývalý lodivod Manchesteru United, Sunderlandu nebo Evertonu, kterému na konci aktuální sezony vyprší smlouva, byl fanoušky West Hamu kritizován zejména po únorovém debaklu 0:6 s Arsenalem. Jednalo se o nejvyšší domácí porážku West Hamu v lize v historii.

Moyes uvedl, že se soustředí na pondělní zápas proti Brentfordu, který je v lize na 14. místě. Prozradil také, že brazilský záložník Lucas Paquetá už bude moci po zranění nastoupit. "Je zpátky v tréninku, je velmi blízko návratu a doufejme, že to pro nás bude pozitivním impulzem," uvedl kouč.

Program Kladivářů.
Program Kladivářů.Livesport

Na londýnský Olympic Stadium se Moyes vrátil podruhé v kariéře v roce 2019, kdy nahradil Chilana Manuela Pellegriniho. Od té doby vedl Kladiváře ve 213 utkáních. Držitel titulu mistra Evropské konferenční ligy je v Premier League devátý, z 25 zápasů nasbíral 36 bodů.

Tabulka Premier League