Newcastle oznámí posilu z AC Milán. Z Tonaliho udělá nejdražšího Itala v historii

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Newcastle oznámí posilu z AC Milán. Z Tonaliho udělá nejdražšího Itala v historii

Sandro Tonali aktuálně reprezentuje Itálii na ME do 21 let.
Sandro Tonali aktuálně reprezentuje Itálii na ME do 21 let.Profimedia
Podle novináře Fabrizia Romana se Newcastlu United podařilo získat Sandra Tonaliho (23) z AC Milán, což je jeden z největších podpisů dosavadního přestupového období v Premier League. Anglický klub by měl za italského záložníka zaplatit minimálně 70 milionů euro (asi 1,65 miliardy korun), ve hře jsou přitom ještě další bonusy, což z Tonaliho udělá "nejdražšího" Itala v historii.

Ani samotný Tonali nepřijde zkrátka. Stále teprve třiadvacetiletý záložník by měl se svým novým zaměstnavatelem uzavřít šestiletou smlouvu s ročním platem 7 milionů eur, který by se však mohl navýšit ještě o další 2 miliony eur.

Tonali tak překonal Jorginha, který v roce 2018 přestoupil z Neapole do Chelsea za 50 milionů euro, což svědčí o jeho obrovském potenciálu. Tonali působí převážně na pozici středního záložníka, ale v případě potřeby může hrát i hlouběji.

Tonali, který zahajuje na St James' Parku zřejmě rušné přestupové okno, se stane první letní posilou Newcastlu, jenž se připravuje na návrat do Ligy mistrů. Straky v nedávno skončeném ročníku nasbíraly v 38 zápasech 71 bodů, díky čemuž skončily na čtvrtém místě Premier League a poprvé od roku 2003 si zahrají nejprestižnější evropskou klubovou soutěž.

Svěřenci Eddieho Howea si budou muset na svou novou akvizici ještě chvíli počkat, protože se momentálně nachází na probíhajícím mistrovství Evropy hráčů do 21 let v Rumunsku.

Sandro Tonali se stal v AC Milán klíčovým hráčem.
Sandro Tonali se stal v AC Milán klíčovým hráčem.Livesport

Tonali na San Siru působil od července 2021, tehdy za něj vedení AC poslalo Brescii 14,5 milonu eur. Jak je ale vidět, tato investice se mu mnohonásobně vrátila. Dres milánského klubu oblékl ve 130 zápasech ve kterých se sedmkrát gólově prosadil a dalších 13 branek připravil svým spoluhráčům.

Další přestupy a spekulace