Útočník Van Buren bude pokračovat ve Slavii. Novou smlouvu má na dva roky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Útočník Van Buren bude pokračovat ve Slavii. Novou smlouvu má na dva roky
Útočník Van Buren bude pokračovat ve Slavii.
Útočník Van Buren bude pokračovat ve Slavii.slavia.cz
Mick van Buren (30) podepsal s fotbalisty Slavie novou dvouletou smlouvu. Pražané o prodloužení spolupráce s nizozemským útočníkem informovali na svém webu.

Van Buren působí ve vršovickém celku od léta 2016. Mezitím hostoval v Haagu, Českých Budějovicích a Liberci. Uplynulá sezona byla jeho nejpovedenější v české lize, v dresu Slovanu a Slavia dohromady vstřelil 14 branek.

"Rok a půl nebo rok zpátky bych asi ani nevěřil, že tu ještě budu, ale poslední dva roky jsem na sobě hodně makal i na hostováních v Budějovicích a Liberci. Vyplatilo se to a po návratu do Slavie se mi celkem dařilo," řekl Van Buren.

Přípravná utkání fotbalistů Slavie

"Hráli jsme dobře jako tým, sice jsme nezískali titul, ale herně se nám dařilo. Můžu být spokojený se svými výkony a vím, že mám týmu ještě hodně co dát. Fyzicky i fotbalově se cítím skvěle, jsem rád, že jsem prodloužil," uvedl Van Buren.

Motivují ho i evropské poháry. Slavia se v srpnovém 3. předkole Evropské ligy utká s poraženým týmem z 2. předkola Ligy mistrů mezi Dniprem a Panathinaikosem Atény.

"Jeden z velkých důvodů, proč jsem podepsal novou smlouvu je, že budeme znovu hrát v Evropě. Cíl do budoucna může být i Liga mistrů, pokud budeme mistři. Byl to pro mě jeden z důvodů, proč jsem zůstal. Hrát v Evropě a postoupit do jara je jeden z našich velkých cílů," prohlásil Van Buren.

V lize si vedl solidně.
V lize si vedl solidně.Livesport

V útoku Slavie ho čeká velká konkurence. Vršovičtí přivedli během léta Mojmíra Chytila a Muhameda Tijaniho, dalšími útočníky jsou nejlepší ligový střelec uplynulé sezony Václav Jurečka, Stanislav Tecl a univerzál Ivan Schranz.

Další přestupy a spekulace