Newcatle ztratil body na hřišti Leedsu, Wilson proměnil dvě penalty

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Newcastle pouze remizoval na hřišti zachraňujícího se Leedsu, Chelsea opět ztratila
Aktualizováno
Leeds dokázal proti Newcastlu vybojovat bod.
Leeds dokázal proti Newcastlu vybojovat bod.
Profimedia
O záchranu bojující Leeds remizoval ve 36. kole Premier League na vlastní půdě s Newcastlem 2:2. Jubilejní 100. vzájemný duel obou celků gólově načal již v 7. minutě domácí kapitán Luke Ayling (31). Dvěma góly z pokutových kopů následně zápas otočil Callum Wilson (31), nicméně ani to hostům na tři body nestačilo, neboť dělbu bodů v závěru zajistil Rasmus Kristensen (25). Další body ztratila také Chelsea, která doma pouze remizovala s Nottinghamem 2:2.

Leeds – Newcastle 2:2

Do výročního utkání vstoupili lépe Pávi. Už v sedmé minutě odcentroval z levé strany Patrick Bamford, jenž našel na penaltovém puntíku Rodriga. Španělského útočníka sice fantastickým zákrokem vychytal Nick Pope, jenže míč vyrazil jen k nohám Aylinga. Anglický krajní obránce už neměl problém doklepnout míč do sítě.

Následně přišla divoká tříminutovka, během které arbitr nařídil dva pokutové kopy, po jedné na každé straně. Ve 28. minutě nejdříve odmítl Pope úprk Pávů do dvoubrankového vedení. Wilson se na rozdíl od kanonýra Leedsu nemýlil, když poslal míč bezpečně k levé tyči.

Newcastle byl po většinu zápasu aktivnějším celkem.
Opta by Stats Perform

Po změně stran se do šance dostal anglický útočník ve službách týmu ze severovýchodu Anglie, avšak jeho projektil tečoval stehnem mimo branku Maximilian Wöber. Následně si Straky připravily sérii střeleckých příležitostí, jenže většinu z nich zablokovala defenziva The Whites.

Po hodině hry rozhodčí za pomocí zhlédnutí videa odpískal již třetí pokutový kop v zápase zaviněný rukou Juniora Firpa. Následnou hru nervů mezi Wilsonem a Joelem Roblesem vyhrál kanonýr Strak, když tvrdou ranou pod břevno otočil ráz utkání. O 10 minut později bylo však opět srovnáno. Z hranice šestnáctky vystřelil volejem Kristensen a Kieran Trippier jeho projektil nešťastně tečoval do protipohybu Popa.

Aston Villa – Tottenham 2:1

Aston Villa udělala ve 36. kole Premier League důležitý krok k možné účasti v pohárové Evropě, když doma zdolala Tottenham 2:1. Utkání gólově načal už v osmé minutě Jacob Ramsey, na jehož trefu po změně stran navázal krásnou ranou z přímého kopu Douglas Luiz. Domácí tak zopakovali výhru z posledního vzájemného klání z ledna. Zároveň se Villans na londýnský celek bodově dotáhli a mají na dosah přinejmenším postup do dalšího ročníku Evropské ligy.

Tottenham byl ve druhé půli aktivní, na body to ale nestačilo.
Opta by Stats Perform

Crystal Palace – Bournemouth 2:0

Crystal Palace přehrálo na vlastním hřišti Bournemouth 2:0. V první půli byl vidět především domácí kapitán Wilfried Zaha, jenž svými fotbalovými dovednostmi trápil defenzivu soupeře a měl zásadní podíl na rozhodujícím zásahu. Ten si ve 39. minutě připsal Eberechi Eze, který po změně stran přidal druhou trefu a celkově 10. ligovým gólem si upevnil pozici nejlepšího střelce Eagles v sezoně. Jedinou kaňku na zasloužené výhře svěřenců Roye Hodgsona udělalo zkraje druhého dějství svalové zranění Zahy.

Chelsea – Nottingham 2:2

Chelsea remizovala na vlastním hřišti s Nottinghamem 2:2. V dresu hostů se dvakrát prosadil Taiwo Awoniyi, kterého domácí defenziva nedokázala pohlídat při hlavičkových soubojích ve vápně. Nigerijský útočník tak zaznamenal již čtvrtou trefu za poslední dva duely a značnou měrou pomáhá Forestu v těžkém boji o záchranu. V opačném táboře si dva zásahy během sedmi minut zapsal Raheem Sterling, jenž naopak skóroval poprvé od 7. března.

Chelsea nedokázala zužitkovat herní převahu.
Opta by Stats Perform

Manchester United – Wolves 2:0

Manchester United na Old Trafford porazil 2:0 Wolves. Rozhodující moment zápasu přišel ve 32. minutě, kdy se Antony dostal po kolmé přihrávce od Bruna Fernandese za obranu. Tváří v tvář hostujícímu brankáři nesobecky nahrál Anthonymu Martialovi a francouzský útočník bez potíží doklepl míč do prázdné branky. Rudí ďáblové tak zvedli hozenou rukavici od konkurenčního Newcastlu, na který se nyní bodově dotáhli.

Southampton – Fulham 0:2

Fotbalisté Fulhamu si odvezli ze hřiště Southamptonu všechny body za výhru 2:0. Snahu aktivnějšího celku odměnil chvíli po výměně stran Carlos Vinícius, na něhož navázal v 72. minutě povedenou hlavičkou Aleksandar Mitrovič. Srbský kanonýr tak nejlepším možným způsobem oslavil návrat po skončeném osmizápasovém trestu za strčení do rozhodčího. Saints si tak dvě kola před koncem soutěže definitivně zajistili sestup do Championship.

Fulham měl během zápasu více ze hry.
Opta by Stats Perform

Tabulka Premier League