Nottingham stále nemůže vydýchat duel s Evertonem, klub požaduje zveřejnění komunikace sudích

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nottingham stále nemůže vydýchat duel s Evertonem, klub požaduje zveřejnění komunikace sudích
Callum Hudson-Odoi v souboji s Ashley Youngem o míč.
Callum Hudson-Odoi v souboji s Ashley Youngem o míč. Reuters
Nottingham Forest oficiálně požádal organizaci anglických rozhodčích (PGMOL) o zveřejnění zvukových záznamů komunikace mezi sudími během porážky 0:2 s Evertonem, uvedl v pondělí klub. Tricky Trees se cítí poškozeni, protože se domnívají, že v zápase měli zahrávat až tři pokutové kopy.

Nottingham, který v Premier League bojuje o záchranu, se zlobí, že mu byly v neděli v Goodison Parku odepřeny tři penalty. Všechny by měl na svědomí obránce Evertonu Ashley Young. Ten si počínal neopatrně ve dvou soubojích a jednou měl ve vlastním vápně zahrát rukou.

Sudí fanouškem Lutonu?

Klub z Midlands vydal téměř okamžitě po zápase na sociální síti X důrazné prohlášení, v němž obvinil videoasistenta rozhodčího (VAR) Stuarta Attwella z toho, že je fanouškem Lutonu Town. Na tuto skutečnost měl PGMOL upozornit už před utkáním.

"Nottingham Forest dnes podal oficiální žádost na PGMOL o zveřejnění zvukových záznamů mezi rozhodčími během včerejšího (nedělního) zápasu s Evertonem v Goodison Parku," uvedl Forest v následném pondělním prohlášení.

"Klub požádal o zpřístupnění audia u tří klíčových incidentů zápasu - zákroku Younga na Giovanniho Reynu (24. minuta), potenciální hry rukou Younga (44. minuta) a zákroku Younga na Calluma Hudsona-Odoie (56. minuta)," doplnil klub.

Nottinghamští se dle svých slov nesnaží na rozhodčí útočit, požadují pouze transparentnost. "Důrazně se zasazujeme o to, aby širší fotbalová veřejnost a fanoušci měli přístup ke zvukovým záznamům a přepisům, a tím byla zajištěna plná transparentnost a integrita našeho sportu."

Aktuální postavení Nottinghamu v tabulce Premier League (23.4.)
Aktuální postavení Nottinghamu v tabulce Premier League (23.4.)Livesport

Po odebrání čtyř bodů za finanční přestupky je Forest v tabulce na 17. místě s 26 body, což je o čtyři méně, než má 16. Everton. Ten má navíc zápas k dobru. Luton je v tabulce o jedno místo a jeden bod pod Nottinghamem.