Nová vize budoucnosti. Manchester City představil plány na rozšíření Etihadu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nová vize budoucnosti. Manchester City představil plány na rozšíření Etihadu

Takto by měl stadion Etihad vypadat po dokončení plánů.
Takto by měl stadion Etihad vypadat po dokončení plánů.Manchester City
Manchester City představil plány na rozšíření kapacity svého stadionu. Po dokončení by měly tribuny Etihad Stadium pojmout více než 60 tisíc diváků. Projekt počítá také s novým hotelem, klubovým muzeem, dalšími obchody a zařízeními. Celkovou investici odhaduje klub Premier League na 300 milionů liber (cca 8 miliard korun).

Jak v úterý informovala agentura AFP, kapacita stadionu by se měla rozšířit o zhruba 7 tisíc míst. Součástí projektu je také nová fanouškovská zóna, klubový obchod, muzeum a hotel se 400 lůžky.

Minulý týden se Etihad dostal na seznam deseti stadionů, které by v případě úspěšné kandidatury Velké Británie a Irska mohly hostit zápasy mistrovství Evropy v roce 2028. Stadion City by měl během EURO kapacitu 61 tisíc diváků.

"Naší prioritou je místní komunita. Věřím, že jí tento návrh přinese dlouhodobé ekonomické a sociální příležitosti," uvedl šéf Citizens Danny Wilson.

Etihad Campus, jehož součástí je také tréninkové centrum a sídlo klubu, byl oficiálně otevřen v roce 2012. Předchozí rozšíření jižní tribuny na Etihad Stadium bylo dokončeno před osmi lety. Stadion má v současné době kapacitu 53 400 míst pro fotbalové zápasy.