Liverpool vycouval z boje o Bellinghama, ve hře jsou stále Real a Manchester City

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Liverpool vycouval z boje o Bellinghama, ve hře jsou stále Real a Manchester City
Kde v létě skončí Jude Bellingham?
Kde v létě skončí Jude Bellingham?Profimedia
Anglický Liverpool ukončil svůj boj o získání talentovaného záložníka Judea Bellinghama (19). Hlavním důvodem je prý vysoká cena a skutečnost, že "The Reds" potřebují v létě provést zásadní přestavbu kádru. Vedení klubu by se tak mělo zaměřit na levnější hráče jako jsou Declan Rice nebo Nicolo Barella.

V případě získání hvězdy, která aktuálně hájí barvy Borussie Dortmund, by trenér Klopp neměl dostatek prostředků na další kvalitní posily. Vše tedy nasvědčuje tomu, že talentovaný Bellingham na Anfield nepřijde, i když podle dřívějších informací to měla být jeho preferovaná destinace. Dokonce před Realem Madrid.

Právě "Los Blancos" mají o tohoto fotbalistu dlouhodobě velký zájem. BVB za svůj klenot požaduje téměř 150 milionů eur. Na Santiago Bernabéu doufají, že jim bude stačit i částka jen lehce nad stamilionovou hranicí. Do hry se ovšem chce zapojit i další gigant, a to Manchester City.

Podle deníku The Telegraph jsou "Cityzens" ochotni zaplatit tolik, kolik požaduje Dortmund. Očekává se, že misky vah nakloní i Erling Haaland, který se s Bellinghamem dobře zná ze společného působení v Borussii. Mezi nápadníky jsou také Chelsea a PSG, ale těmto klubům se příliš šancí nedává. Situace Manchesteru United závisí na případném prodeji klubu.

Jude Bellingham a jeho statistiky v letošní sezoně za BVB.
Jude Bellingham a jeho statistiky v letošní sezoně za BVB.Livesport

Konečné rozhodnutí zůstane na hráči

Konečné rozhodnutí však pravděpodobně zůstane na samotném hráči. Smlouva v Signal Iduna Parku mu vyprší až po sezoně 2023/24, a přestože ho chce jeho současný zaměstnavatel co nejlépe zpeněžit, je mu v podstatě jedno, kam se přestěhuje. Dortmund by údajně rád přijal co nejvyšší nabídku, ale konečné slovo při výběru bude mít Bellingham.

Samotný Liverpool má podle Sky Sports v záloze několik alternativ. Do hledáčku se dostali "levnější", nicméně stále velmi kvalitní hráči jako Declan Rice (West Ham), Moises Caicedo (Brighton), Nicolo Barella (Inter), Matheus Nunes (Wolves), Ryan Gravenberch (Bayern) nebo Mason Mount (Chelsea).

Anfield po sezoně opoustí útočník Roberto Firmino, ale hlavně záložníci Alex Oxlade-Chamberlain a Naby Keita, kterým končí smlouvy. Arthurovo zapůjčení dopadlo katastrofálně. Na odchodu je také James Milner a Jordan Henderson už nepředvádí takové výkony jako kdysi. Budoucnost Thiaga Alcantary je dost nejistá.