Pochettino chce v Chelsea probudit trojici hvězd. Rád by se jim věnoval individuálně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Pochettino chce v Chelsea probudit trojici hvězd. Rád by se jim věnoval individuálně
Pochettino přišel do Chelsea 1. července.
Pochettino přišel do Chelsea 1. července.Reuters
Nový trenér Chelsea Mauricio Pochettino (51) si je vědom problémů, které v minulé sezoně měli Enzo Fernández (22), Mychajlo Mudryk (22) a Raheem Sterling (28). Zároveň ale prohlásil, že těmto hráčům pomůže dosáhnout plného potenciálu pomocí individuálního tréninkového režimu.

Chelsea najala bývalého šéfa Tottenhamu Hotspur a Paris St. Germain v květnu poté, co skončila v Premier League až na 12. místě. Na Stamford Bridge se během nevydařeného ročníku vystřídaly ve funkci hlavního trenéra hned tři výrazné postavy – Thomas Tuchel, Graham Potter a Frank Lampard.

"Přišli různí hráči za různých okolností, teď ale samozřejmě budou mít příležitost," řekl Pochettino pro webové stránky Chelsea a nastínil své plány s týmem před začátkem předsezonní přípravy na novou sezonu. "Blues" ji zahájí ve Spojených státech amerických 19. července zápasem s mistrem National League Wrexhamem.

Zápasový program Chelsea.
Zápasový program Chelsea.Livesport

"Doufám, že jim pomůžeme dosáhnout jejich nejlepší úrovně a pokusíme se, aby za Chelsea předváděli výkony, které lidé očekávají," řekl Pochettino. "Teď je nový začátek, nový start, a myslím, že musí ukázat svou skutečnou kvalitu. Musíme jim ale vytvořit takové prostředí, aby se cítili pohodlně a měli prostor se nadechnout, aby mohli podávat výkony a zlepšovat se," dodal argentinský kouč.

Pochettino uvedl, že bývalý záložník Benfiky Enzo Fernández, který byl na loňském mistrovství světa vyhlášen nejlepším mladíkem poté, co pomohl Argentině získat titul, potřebuje po náročném programu odpočinek. "Premier League je opravdu náročná soutěž a vždycky je těžké se přizpůsobit," řekl Pochettino.

Porovnání obou hráčů v rámci Premier League.
Porovnání obou hráčů v rámci Premier League.Opta by Stats Perform

Zkušený kouč dodal, že Mudrykovo myšlení je jiné než Fernándezovo, a proto hodlá s ukrajinským křídelníkem strávit více času.

Sterling sice patří ke zkušenějším hráčům v týmu, ale zatím se mu nedaří zopakovat výkony, které z něj udělaly klíčovou součást Manchesteru City, s nímž získal deset velkých trofejí. Za Chelsea v 38 zápasech vstřelil pouze 9 branek, což je o poznání méně, než se po jeho příchodu očekávalo.

"Není vždy na místě vinit hráče... Musíme se podívat na nás a zjistit, co se děje a proč nepředvádějí výkony, které očekáváme," uzavřel Pochettino.