Potřebujeme a chceme být lepší, krotí emoce po vyhraném derby trenér Arsenalu Arteta

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Potřebujeme a chceme být lepší, krotí emoce po vyhraném derby trenér Arsenalu Arteta

Mikel Arteta zůstává koncentrovaný.
Mikel Arteta zůstává koncentrovaný.AFP
Vypadalo to opět na kanonádu, nakonec se ale Arsenal v dalším londýnském derby bál o výsledek. I přes vítězství 3:2 na půdě úhlavního rivala Tottenhamu však trenér Gunners Mikel Arteta (42) krotí emoce. "Nesmíme se nechat unést šancemi na titul," zůstává Španěl koncentrovaný.

Tottenham – Arsenal 2:3

Kanonýři vedli na stadionu severolondýnského rivala už v poločase o tři branky. Spurs ve druhé půli odpověděli dvěma trefami a hosté si tak odvezli tři body. "Nesmíme se nechat unést. Musíme a chceme být lepší. Je co zlepšovat, čeká nás zápas s Bournemouthem," řekl po nedělním duelu Arteta.

Arsenal příští sobotu hostí již zmíněné Cherries a napínavý souboj o titul zakončí zápasy na hřišti United a doma s Evertonem. Po těchto duelech budou Gunners doufat, že se udrží v tabulce před Manchesterem City. "Motivace a to, co je před námi, je krásné," řekl španělský kouč po nervózním závěru střetnutí s Tottenhamem, který rozhodla trefa Kaie Havertze ze 38. minuty.

Po domácí prohře s Aston Villou a vypadnutí z Ligy mistrů získali Gunners devět ligových bodů – z toho šest v londýnských derby. Před Spurs totiž porazili vysokým rozdílem (5:0) Chelsea. Arteta prohlásil, že jeho tým je připraven na výzvu a je plný chuti, protože usiluje o první ligový titul po 20 letech.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

"Odehráli jsme hodně minut, hodně zápasů. Byl to emočně náročný měsíc, ale dokonce jsem musel hráče na tréninku zastavit, protože chtěli víc. To je dobré znamení. Tento tým má v sobě hodně odvahy a odhodlání. Věřím svým hráčům," dodal s úsměvem.

Tabulka Premier League