Touha po LM přebila záchranářské starosti. Reds mezi smetánku přiblížili odchovanci

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Touha po LM přebila záchranářské starosti. Reds mezi smetánku přiblížili odchovanci

Liverpool neměl v Leicesteru problém, odvezl si výhru 3:0.
Liverpool neměl v Leicesteru problém, odvezl si výhru 3:0.AFP
Leicester ve 36. kole Premier League podlehl doma Liverpoolu 0:3 a přiblížil se sestupu. O vítězství Reds rozhodl dvěma slepenými góly Curtis Jones, jemuž obě trefy připravil Mohamed Salah. Egyptská hvězda přihrála i na krásný zásah Trenta Alexandera-Arnolda a s 57 asistencemi překonala legendu United Paula Scholese. Hosté vyhráli sedmý zápas v řadě a dál živí naděje na Ligu mistrů. Lišky naopak už ve 21. utkání po sobě neudržely čisté konto a prvoligový status se jim pomalu vzdaluje.

Leicester – Liverpool 0:3

První nebezpečný útok přišel z kopaček domácích hráčů. James Maddison rozjel ve 13. minutě skvělou průnikovou přihrávkou na Harveyho Barnese rychlý protiútok, na jeho konci ale bohužel pro Leicester Jamie Vardy pouze napálil vybíhajícího Alissona. To fotbalisté Liverpoolu naložili se svou první příležitostí mnohem lépe.

Ve 33. minutě se dostal na pravé straně hřiště k míči Salah a milimetrovým centrem našel na zadní tyči Jonese, který poslal Reds do vedení. Uběhlo jen pár minut a Jones se po dobře načasované přihrávce Salaha objevil na střelecké listině znovu. Vzápětí mohl přidat obraně Leicesteru další hřebíček do rakve Cody Gakpo. Nizozemský reprezentant ale pouze nechal vyniknout domácího gólmana Daniela Iversena.

Statistiky zápasu Leicester – Liverpool
Statistiky zápasu Leicester – LiverpoolOpta by Stats Perform

V 52. minutě se k zakončení zpoza vápna dostal nejlepší střelec Lišek Barnes. Jeho pokusu ale skvělým zákrokem vystavil stopku Alisson. Poté byli na tahu opět fotbalisté Liverpoolu a zhostili se ho perfektně. Salah se v 71. minutě postavil k přímému kopu.

Rozehrál ho posunutím míče na Alexandra-Arnolda a ten se trefil přímo do pravého horního rohu Iversenovy brány. O pár minut později mohl Salah k třem asistencím přidat i gól. Jeho pokus po samostatném nájezdu se ale mezi tři tyče nevešel.

Tabulka Premier league
Tabulka Premier leagueLivesport