Vyhlédl si Liverpool náhradu za Kloppa? Z mé strany by to byl podraz, reaguje objev Sportingu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vyhlédl si Liverpool náhradu za Kloppa? Z mé strany by to byl podraz, reaguje objev Sportingu

Rúben Amorim patří mezi hlavní kandidáty na pozici hlavního trenéra Liverpoolu.
Rúben Amorim patří mezi hlavní kandidáty na pozici hlavního trenéra Liverpoolu.Profimedia
Liverpool je jedním z předních evropských klubů, které výhledově shánějí nového kouče a nejvýše na seznamu anglického celku je Rúben Amorim. Stále teprve 39letý trenér odvádí vynikající práci v lisabonském Sportingu, Reds pak podle posledních zpráv měli vytáhnout do boje a zahájit jednání.

"To by z mé strany byl podraz. Koncentruji se jen na Sporting, vedení jsem také sdělil, že si z podobných zpráv nemusí dělat starosti," řekl Amorim ke spekulacím začátkem tohoto týdne.

Od pondělí se ovšem leccos změnilo a k vyšší aktivitě Liverpool začaly tlačit i okolnosti, jelikož o Amorimovi uvažuje rovněž Barcelona. Pro letošní léto navíc padl možný návrat Xabiho Alonsa, který se chystá pokračovat v Leverkusenu.

Amorim na lavičku Sportingu usedl v březnu 2020 a kontrakt má ještě na dvě sezony. V ligovém ročníku 2020/2021 lisabonský klub dovedl k zisku mistrovského titulu a letos vede tabulku o jeden bod před Benficou, navíc má k dispozici jednu dohrávku. V týdnu vedle tohoto Sporting postoupil do finále poháru.

Na Anfield Road za několik měsíců skončí Jürgen Klopp. Úspěšný kouč přišel do Liverpoolu v říjnu 2015 a v sezoně 2019/20 ho dovedl k prvnímu ligovému titulu po 30 letech. Třikrát došel s klubem do finále Ligy mistrů a v roce 2019 soutěž ovládl. Ve stejném roce získal s Reds trofej i za triumf v Superpoháru UEFA a na mistrovství světa klubů. Na domácí scéně přidal v ročníku 2021/22 vítězství v Anglickém poháru i Ligovém poháru, Ligový pohár Liverpool opanoval i letos.

Sedm trenérů, kteří by od další sezony mohli vést Liverpool