Liverpool se vrátil na čelo Premier League, Chelsea hattrickem zachránil neskutečný Palmer

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Liverpool se vrátil na čelo Premier League, Chelsea hattrickem zachránil neskutečný Palmer
Aktualizováno
Liverpool znovu vévodí tabulce.
Liverpool znovu vévodí tabulce.AFP
Liverpool porazil ve 31. kole Premier League Sheffield United na vlastní půdě 3:1 a vrátil se do čela tabulky. Domácí měli dobrý vstup do utkání, když už v 17. minutě využil odfláknuté rozehrávky hostujícího gólmana Darwin Núňěz (24). Ačkoliv nešťastná vlastní branka Conora Bradleyho (20) v 58. minutě zápas výrazně zdramatizovala, průběžný dvoubodový náskok na Arsenal nakonec zajistil týmu z města Beatles ukázkovou trefou Alexis Mac Allister (25). Chelsea sice vedla nad Manchesterem United už v 19. minutě 2:0, ale utkání pro domácí musel zachránit dvěma góly v nastavení Cole Palmer (21). Celkem uspěl třikrát.

Liverpool – Sheffield 3:1

Poslední tým Premier League mohl Anfield šokovat již v první minutě. Po dlouhém autu se balon odrazil k Jamesi McAteemu, kmenovému hráči Manchesteru City. Mládežnický reprezentant ovšem z těsné blízkosti zasáhl pouze nohu Caoimhína Kellehera.

Přestože se následně jako první z branky radovali Reds, lví podíl na trefě ze 17. minuty měl gólman hostí Ivo Grbič. Ten totiž bídně načasovaným výkopem zasáhl napadajícího Núněze, od něhož se míč odrazil rovnou do sítě.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Také druhý přesný zásah zápasu doprovázela opravdu pořádná dávka smůly. Gustavo Hamer ztratil kontrolu nad svým letem a hlavičkou poslal balon kolmo oproti zamýšlenému směru, tedy pouze napříč vápnem Liverpoolu.

Tam se však nacházel dvacetiletý obránce Bradley, který nešťastnou tečí nadělil jesličky Kelleherovi. Ani Hamer si vstřelené branky příliš neužil, při pádu se totiž zranil a musel okamžitě střídat. Výraznou herní převahu domácí nakonec přece jen přetavili ve tři body, nádhernou ranou do pravé šibenice se na listinu střelců zapsal Mac Allister. Konečný výsledek určila až 90. minuta, když na 3:1 zvýšil hlavou Cody Gakpo.

Liverpool tedy podle očekávání zvítězil a s jistotou zůstane na čele tabulky i po vloženém kole. Hned o víkendu jej ale čeká těžká zkouška na hřišti velkého rivala. 7. dubna totiž venku vyzve Manchester United. Sheffield ve stejný den hostí Chelsea.

Chelsea – Manchester United 4:3

Přesnou mušku už ve čtvrté minutě ukázal Conor Gallagher, který si naběhl z druhé vlny a nikým nehlídán zamířil mimo dosah Andrého Onany. Po čtvrthodině od úvodní branky Chelsea dostala výhodu pokutového kopu, když Antony fauloval Marca Cucurellu. Nařízenou penaltu proměnil s přehledem Palmer střelou k pravé tyči.

Klidnou cestu za vítězstvím narušilo v 34. minutě neporozumění mezi Moisésem Caidedem a Benoitem Badiashilem, po kterém se řítil sám na bránu Garnacho a úspěšně snížil. Zaskočení hráčů v modrých dresech využili Rudí ďáblové po pěti minutách, kdy nehlídaný Bruno Fernandes hlavou vyrovnal.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Na začátku druhé půle se na listinu střelců mohl překvapivě zapsat Harry Maguire, jenž s míčem došel až k zakončení z úhlu, odkud ovšem přestřelil. Lépe si nevedl ani po chvíli Fernandes, když se opřel do balonu zpoza vápna. Mířil však vysoko stejně jako spoluhráč.

Na opačné straně se o druhý gólový zápis pokusil Palmer dalekonosnou ranou, ale Onana proti pumelici zakročil a vyrazil ji. Nakonec přeci jen United udeřili, když při rychlém protiútoku využil Garnacho špatného vyběhnutí Djordjeho Petroviče. Dlouho se schylovalo po obratu k velkému vítězství Rudých ďáblů.

V závěru Diogo Dalot při pádu nešťastně strhl Noniho Maduekeho a domácí dostali k dispozici druhou penaltu v utkání. Možnost stát se hrdinou svého celku využil Palmer, který stejně jako v prvním případě při pokutovém kopu nezaváhal.

Tak se v utkání pohyboval na hřišti střelec Palmer.
Tak se v utkání pohyboval na hřišti střelec Palmer.Opta by Stats Perform

O chvíli později se na Stamford Bridge stal bohem, neboť jeho pumelici z hranice vápna tečoval jeden z bránících hráčů za Onanova záda. Chelsea tak ve fantastickém utkání šťastně dokráčela k velkému obratu.

Tabulka Premier League