West Ham konečně zabral a připsal si první výhru v novém roce, Bowen nasázel hattrick

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
West Ham konečně zabral a připsal si první výhru v novém roce, Bowen nasázel hattrick
Bowen nasázel do sítě Brentfordu hattrick.
Bowen nasázel do sítě Brentfordu hattrick.Profimedia
Fotbalisté West Hamu porazili v dohrávce 26. kola Premier League Brentford 4:2 a přerušili dlouhotrvající sérii osmi zápasů bez vítězství. Hrdinou domácích se stal Jarrod Bowen (27), jenž po bleskovém startu vsítil dva góly v rozmezí 120 vteřin a v 63. minutě hlavou dovršil hattrick. Domácí tak proti Včelám zaznamenali na šestý pokus vůbec první výhru v nejvyšší anglické soutěži. Celé utkání v dresu The Hammers odehráli čeští reprezentanti Tomáš Souček (28) s Vladimírem Coufalem (31), jenž si navíc připsal asistenci u druhé branky.

West Ham – Brentford 4:2

Po čtyřech minutách hry se v obrovské šanci zjevil Souček, jeho pokus z hranice malého vápna ale letěl těsně nad břevno. O pouhých 60 vteřin později už se ovšem domácí tribuny radovaly, když Bowen zamířil tvrdou střelu přesně k levé tyči. Perfektní start Kladivářů o okamžik později potvrdil opět anglický křídelník, kterému do střelecké pozice předložil míč po rychlé týmové akci z kraje hřiště Coufal.

Včely se ovšem nevzdaly a rychle přiletěly s odpovědí skrze gólový počin Neala Maupaye ze 13. minuty. Dvoubrankové vedení si mohli The Irons vzít zpět, Lucas Paquetá svůj povedený volej ovšem poslal mimo bránu Bees. Domácí byli i nadále střelecky aktivnější, do poločasové přestávky už se ale žádný z jejich pokusů neujal.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Start druhé půle tu první v aktivitě moc nepřipomínal, a diváci se tak gólových příležitostí nedočkávali. To zlomil v 63. minutě opět Bowen, který si vyskočil na centr Mohammeda Kuduse v malém vápně a hlavičkou vsítil svůj první hattrick v nejvyšší anglické soutěži. V permanenci poté musel být i na druhé straně Alphonse Areola proti pokusu Franka Onyeky.

Fanoušky Kladivářů pak zvedl ze sedaček Emerson, který nasměroval odražený míč zpoza pokutového území přesně do pravé šibenice. Alespoň plamínek naděje ještě v závěru vykřesal Brentfordu Yoanne Wissa, na další zásahy už Bees ovšem nenašli síly.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Opta by Stats Perform

Tabulka Premier League