West Ham remizoval s Aston Villou, Coufal nahrávkou potvrdil pozici mezi defenzivní elitou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
West Ham remizoval s Aston Villou, Coufal nahrávkou potvrdil pozici mezi defenzivní elitou
Oba kluby si rozdělily bod.
Oba kluby si rozdělily bod.AFP
Fotbalisté West Hamu remizovali ve 29. kole anglické Premier League s Aston Villou 1:1. O jediný gól Kladivářů se významně zasloužil Vladimír Coufal (31), jenž asistoval Michailu Antoniovi (33). Český reprezentant si připsal už sedmou asistenci v této ligové sezoně a posunul se na dělené druhé místo v tabulce produktivity obránců. Druhý z Čechů, Tomáš Souček (29), rovněž účastník gólové akce domácích, odehrál celý zápas. V dresu hostů se trefil na prahu závěrečné desetiminutovky Nicoló Zaniolo (24).

West Ham – Aston Villa 1:1

Úvod zápasu patřil svěřencům trenéra Unaie Emeryho. Gól z toho však nepramenil, a to ani po šanci nejproduktivnějšího hráče soutěže Ollieho Watkinse, který nechal vyniknout domácího brankáře Alphonse Areolu.

Ten zvládl pokrýt i nebezpečnou střelu Morgana Rogerse. Zahrozit tedy mohli i domácí. Pokus Coufala ještě zpacifikoval Emiliano Martínez, když ale reprezentační bek nacentroval přímo na hlavu Antonia, stačilo jamajskému útočníkovi jen trknout do míče a běžet slavit.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po změně stran West Ham nechal Villans kombinovat a věnoval se hlavně pečlivé obraně. I tak se ale hosté dostali k několika zajímavým příležitostem.

Matty Cash však místo střely zvolil nahrávku, která nenašla adresáta a střela Youriho Tielemanse skončila na pozorném Areolovi. Nejlepší zákrok si francouzský gólman ponechal na pokus Ezriho Konsy, když zlikvidoval jeho nebezpečný pokus z hranice malého vápna. Vyrovnání se Aston Villa nakonec dočkala.

Moussa Diaby díky své rychlosti předběhl celou obranu a nahrál Zaniolovi, jenž pohodlně zakončil.

Hodnocení hráčů.
Hodnocení hráčů.Livesport

Tabulka Premier League