Manchester United zvládl infarktový zápas s Liverpoolem, do semifinále FA Cupu jde i Chelsea

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Manchester United zvládl infarktový zápas s Liverpoolem, do semifinále FA Cupu jde i Chelsea
Aktualizováno
Manchester United si zajistil postup do semifinále FA Cupu až v posledních minutách hry.
Manchester United si zajistil postup do semifinále FA Cupu až v posledních minutách hry.AFP
Chelsea porazila ve čtvrtfinále FA Cupu na vlastní půdě druholigový Leicester 4:2. Zdálo se, že Londýňané projdou do další fáze soutěže poměrně lehce, když navzdory neproměněnému pokutovému kopu Raheema Sterlinga (29) vedli po první půli o dvě branky. Hosté ale po změně stran zabrali a krátce po hodině hry zásluhou Stephyho Mavididiho (25) vyrovnali. Blues ovšem následně využili s nastavením více než 20 minut dlouhou výhodu jednoho muže navíc. Manchester United zdolal Liverpool 4:3 po prodloužení poté, co rozhodující branku vstřelil až ve 121. minutě Amad Diallo (21).

Manchester United – Liverpool 4:3

Čtvrtfinále nabídlo již v úvodní čtvrthodině ofenzivní hody a skvělých výkonů dosahovali brankáři na obou stranách. Caoimhin Kelleher si po několika úspěšných zákrocích nedokázal v 10. minutě poradit s dorážkou Scotta McTominaye. Reds se nicméně postupně rozehráli a závěr poločasu přinesl rychlý obrat.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Nejprve se za pomoci teče jednoho z obránců na listinu střelců zapsal Alexis Mac Allister a v nastaveném čase poslal Liverpool do vedení Mohamed Salah po skvěle zpracované dorážce.

André Onana s Kelleherem zneškodnili řadu nadějných šancí také ve druhé půli a drželi skóre zápasu za stavu 2:1 pro hosty. Dvě příležitosti kolem 60. minuty zaznamenal Darwin Núňez, jednou jeho razantní pokus skončil daleko od pravé tyče a poté si na střelu Uruguayce počíhal Onana. Vše nasvědčovalo výhře Reds, ale Antony si v 87. minutě přichystal parádní střelu, kterou poslal k pravé tyči po vydařené otočce.

Hodnocení hráčů.
Hodnocení hráčů.Livesport

Vítězné góly měli v závěru na kopačkách Harvey Elliott i Marcus Rashford. Oba ale v zakončení selhali, a tak duel musel pokračovat do prodloužení.

V něm představovali větší hrozbu Rudí ďáblové. Po uplynutí 100 minut skončily šance Victora Lindelöfa a opět Rashforda jen těsně vedle levé tyče. Zahozené příležitosti domácích potrestal na konci první části prodloužení Elliott, který sraženou střelou konečně Onanu překonal. Rashford ale dal zapomenout na své nevydařené tutovky a po ztrátě balonu v podání Núňeze Manchester opět vyrovnal.

Střelecky bohatý zápas se nakonec dočkal vítězné branky, z protiútoku se v nastavení prodloužení prosadil Diallo po asistenci Alejandra Garnacha

Chelsea – Leicester 4:2

První zajímavý moment zápasu přišel hned ve čtvrté minutě, kdy Cole Palmer zkoušel elegantní patičkou překvapit bránící řady Leicesteru, míč ale s notnou dávkou štěstí odvrátil Callum Doyle. Ve 13. minutě už se skóre přepisovalo, když se jako tank prodral obranou hostů Nicolas Jackson, který svou pohlednou akci zakončil přesným pasem na Marca Cucurellu, pro něhož nepředstavovalo zasunutí míče do poloprázdné klece žádný problém.

Druhou trefu domácích v úvodní půlhodině mohl přidat z pokutového kopu Sterling. Polský brankář Jakub Stolarczyk však přízemní pokus domácího útočníka vykopl. Hráč s jamajskými kořeny si chuť spravil v nastavení první půle, kdy po jeho skvostné přihrávce vstřelil zblízka druhý gól Palmer.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Hned zkraje druhého poločasu ale přišlo zdramatizování duelu. Postaral se o něj Axel Disasi, který při zpětné nahrávce nezvedl hlavu a z dobrých 35 metrů nechtěně rozvlnil síť svého týmu. Krátce nato mohl vrátit The Blues komfortní vedení Moises Caicedo, jenže Stolarczyk byl na zemi včas a pokus ztlumil. Šok v Londýně následně přišel v 62. minutě, kdy míč na levé straně hřiště obdržel Mavididi, který se následně vydal na pouť do vápna, kde si po několika přešlapovačkách udělal prostor a vypálil přesně k tyči.

Více než čtvrthodinu před koncem byl pak po zásahu videorozhodčího vyloučen za zmaření jasné gólové příležitosti Doyle. Leicester poté srdnatě bojoval, ve druhé minutě nastavení se ale po precizní narážečce prosadil Carneyho Chukwuemeka a zápas rozhodl. Úplnou pojistku pak přidal z rychlého brejku nádhernou ranou k tyči Noni Madueke.