Fotbalový víkend ONLINE: Fanoušci Trabzonsporu napadli hráče soupeře, Klopp odešel z rozhovoru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fotbalový víkend ONLINE: Fanoušci Trabzonsporu napadli hráče soupeře, Klopp odešel z rozhovoru

Aktualizováno
Hráči Fenerbahce se museli bránit útoku fanoušků Trabzonsporu.
Hráči Fenerbahce se museli bránit útoku fanoušků Trabzonsporu.AFP
Je tu víkend a všechna pozornost, která byla v týdnu věnována evropským pohárům, se opět přesouvá na ligové trávníky. Aby vám neunikly podstatné informace a zároveň jste se dozvěděli novinky z útrob věhlasných stadionů, sledujte speciál Livesport Zpráv, který mapuje nejzajímavější fotbalové dění nejen očima dat.

Neděle, 17. března

22:26Kylian Mbappé nasázel v 26. kole Ligue 1 do sítě Montpellieru hattrick. Se 188 góly ve francouzské nejvyšší soutěži se tak posunul před Fleuryho Di Nalla na osmé místo v pořadí nejúspěšnějších střelců ligy.

Tak se Mbappé pohyboval na hřišti.
Tak se Mbappé pohyboval na hřišti.Opta by Stats Perform

22:02 – Famózní utkání prožil v neděli záložník Gentu Omri Gandelman v belgické nejvyšší soutěži proti Charleroi. Na hřiště vstoupil jako střídající hráč po zhruba půlhodině hry, přesto stihl vstřelit čtyři branky. V historii Jupiler Pro League žádný hráč nezaznamenal takový počet přesných zásahů, když na plac vstupoval v roli náhradníka.

21:42 – Turecko řeší další problém na fotbalovém hřišti. Tentokrát fanoušci Trabzonsporu neunesli prohru 2:3 s Fenerbahce, po konečném hvizdu vtrhli na hřiště a napadli jeho hráče.

21:20 – "Očividně nejste v dobré formě a já na vás nemám nervy," pronesl Jürgen Klopp na adresu novináře švédské televizní stanice V Sport před tím, než předčasně odešel z rozhovoru po prohře 3:4 s Manchesterem United ve čtvrtfinále FA Cupu.

21:11Manchester United v neděli výhrou 4:3 vyřadil Liverpool z FA Cupu už po 11. v historii. Jen liverpoolský celek má proti jednomu soupeři v rámci soutěže lepší bilanci – svého městského rivala Everton vyřadil 12krát.

20:38Lorient v neděli vstoupil do utkání 26. kola Ligue 1 na půdě Monaka parádním způsobem a dočkal se vstřelené branky už po 33 sekundách od úvodního hvizdu rozhodčího Bastiena Dechepyho. Bretaňský celek se tak postaral o nejrychlejší trefu ve své historii v rámci francouzské nejvyšší soutěže. Zápas skončil remízou 2:2.

20:09 – Sparta nenechala Slavii na první příčce ani den, večerní výhrou 2:1 proti Hradci Králové se vrátila do čela tabulky.

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport

19:42 – "Klobouk dolů, jak Jindra zachytal, strašně nám pomohl. Už v Plzni během mistrovské sezony ukázal, že dokáže tým v důležitých chvílích podržet. I proto přišel k nám do Slavie, dnes to potvrdil," ocenil slávistický útočník Václav Jurečka brankáře Jindřicha Staňka po výhře 3:0 nad Jabloncem. Co dalšího o nedělním utkání dvougólový střelec řekl, si můžete přečíst v článku.

Rozhovor s Václavem Jurečkou pro O2 TV.
O2 TV Sport

19:35 – Dortmund zvítězil ve 26. kole Bundesligy v domácím duelu nad Frankfurtem 3:1. O úvodní gól utkání se sice v dresu hostů postaral odchovanec černožlutých Mario Götze, pak už ale branky stříleli jenom hráči z Vestfálska. Nejprve před odchodem do šaten srovnal Karim Adeyemi a návrat BVB na příčky zaručující účast v Lize mistrů zařídil v závěru zápasu Mats Hummels.

19:26 – Manchester United porazil ve čtvrtfinále FA Cupu Liverpool 4:3 po prodloužení. Kouč Erik ten Hag se před utkáním snažil nabudit své svěřence slovy o tom, že zisk trofeje v nejstarší klubové soutěži světa je poslední možností zachránit sezonu. Rudí ďáblové se sice snažili tímto motivačním proslovem řídit a už v 10. minutě skórovali.

Jenže Reds se v závěru první půle nadechli k bleskovému obratu, který dokonal Mohamed Salah. Egypťan nastoupil do 14. střetnutí těchto odvěkých rivalů a vsítil už svou 13. trefu, proti žádnému jinému soupeři jich nedal více. Skóre se ale nakonec přelilo zpět na stranu domácích, o čemž v divokém prodloužení rozhodl ve 121. minutě Amad Diallo.

18:53Duel 29. kola Serie A mezi Atalantou a Fiorentinou byl odložen. Na vině je špatný zdravotní stav ředitele hostujícího klubu, v němž mimo jiné působí Antonín Barák. Joe Barone byl v průběhu dne převezen do nemocnice. Nový termín utkání zatím stanoven nebyl. 

18:42 – Pardubice v nedělním utkání české nejvyšší podlehly před vlastními fanoušky Baníku, a trenérovi Radoslavovi Kováčovi tak zhořkl jubilejní 50. zápas, který ve FORTUNA:LIZE odtrénoval. Navíc v něm obdržel červenou kartu.

18:27 – Dvaatřicetiletý obránce Jan Mikula vyrukoval s kapitánskou páskou do duelu Liberce na půdě Slavie. V pražském klubu se v minulosti odrazil do velkého fotbalu, nyní si v dresu severočeského celku připsal 250. utkání ve FORTUNA:LIZE.

18:15 – Almería se ve 29. kole La Ligy konečně dočkala, jelikož triumf 1:0 ze hřiště Las Palmas byl jejím vůbec prvním tříbodovým ziskem v probíhající sezoně. Vítěznou premiéru La Uniónu si tak užil nový trenér Pepe Mel, již čtvrtý kouč na lavičce Rojiblancos v tomto ročníku. Hrdinou dne se stal Léo Baptistao, na jehož zásah ze 14. minuty nedokázal navzdory řadě vyložených šancí na obou stranách nikdo navázat.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

17:49 – Trenér FC Soul Kim Gi-dong nebyl vůbec spokojen s výkonem hvězdné posily Jesseho Lingarda. "I když nastoupil jako náhradník, nepracoval dostatečně tvrdě a vyhýbal se soubojům. Jen jméno nemá na hřišti žádný význam. Přesně tohle mu řeknu," uvedl po výhře 2:0 nad Jeju United.

17:38 – Sevilla sice nedělní utkání proti Celtě prohrála 1:2, jako první v něm ale vstřelila gól. A to díky trefě Youssefa En-Nesyriho. Ten potvrdil, že proti tomuto soupeři se mu dlouhodobě daří – v pěti posledních zápasech, v nichž na něho vyrukoval, má na svém kontě už sedm gólů.

17:21 – AC Milán v 29. kole italské ligy vyhrál 3:1 ve Veroně a i díky zaváhání Juventusu si upevnil druhé místo. Turínský celek doma remizoval 0:0 s Janovem a v Serii A vyhrál jediný z posledních osmi zápasů.

17:14 – Slavia si v 25. kole FORTUNA:LIGY poradila s Libercem 3:0. Dva góly dal v jejím dresu Václav Jurečka. Sešívaní se tak minimálně do večera posunuli na první příčku tabulky před Spartu, kterou od 18:00 čeká domácí zápas proti Hradci Králové.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

17:05 – Hráči Wolfsburgu, včetně záložníka Václava Černého, mají nového trenéra. Vedení klubu odvolalo Nika Kovače, jenž doplatil na sérii 11 zápasů bez vítězství, poslední tři duely včetně sobotního utkání s Augsburgem navíc VfL prohrál. Bývalého kapitána chorvatské reprezentace nahradil Rakušan Ralph Hasenhüttl.

16:40 – Po Adamovi Hložkovi se do sítě Freiburgu trefil také Patrik Schick. V 53. minutě zvýšil český kanonýr na 3:1. V posledních pěti zápasech dal už čtyři branky.

16:20 – West Ham se v nedělním utkání Premier league proti Aston Ville ujal po poločase vedení a lví podíl na tom měl český reprezentant Vladimír Coufal. Ten asistoval u jediné trefy svého týmu po zhruba půlhodině odehrané hry.

16:10 – Leverkusen nastoupil na hřišti Freiburgu a v jeho základní sestavě se vedle Patrika Schicka objevil také Adam Hložek. Právě 21letý český reprezentant si v zápase připsal druhou bundesligovou trefu sezony, když ve 40. minutě zvýšil na 2:1 pro Bayer.

15:55 – Fotbalisté Chelsea po výhře 4:2 nad Leicesterem postoupili do semifinále Anglického poháru. Domácí promarnili vedení 2:0 a rozhodli až v nastavení. Zápas ozdobil neskutečný vlastní gól Axela Disasiho.

15:15Dean Huijsen hostuje z Juventusu v AS Řím, po sezoně by se však mohl přesunout do Německa. Teprve 18letý stoper se podle informací Tuttosportu ocitl v hledáčku Borussie Dortmund, Stará dáma však za rodáka z Amsterdamu požaduje nejméně 30 milionů eur.

14:15 – Jen tři a půl měsíce vydrží Jocelyn Gourvennec na lavičce Nantes, alespoň takové má interní zprávy francouzský sportovní deník L'Équipe. Bretaňský celek podnikne v průběhu tohoto ročníku už třetí změnu na postu hlavního trenéra, ze začátku mužstvu šéfoval Pierre Aristouy. Tentokráte by Kanárci měli vsadit na osvědčené jméno, Antoine Kombouaré v klubu naposledy působil ještě v roce 2023.

13:10Argentina má před sebou přátelské zápasy se Salvadorem a Kostarikou, do nichž nemusí zasáhnout Lionel Messi. Kapitán úřadujících mistrů světa laboruje se svalovým zraněním, kvůli čemuž nezasáhl do utkání Interu Miami na půdě DC United (3:1).

12:15St. Louis City v nočním utkání zámořské MLS remizovalo 3:3 na půdě Los Angeles Galaxy, kde za hosty skóroval Tomáš Ostrák. Pro bývalého českého mládežnického reprezentanta to byla premiérová branka v novém ročníku zámořské soutěže.

Střelci zápasu.
Střelci zápasu.Livesport

10:53 – Hráči Wolfsburgu včetně záložníka Václava Černého jsou bez trenéra Nika Kovače. Bývalý kapitán chorvatské reprezentace doplatil na sérii jedenácti zápasů bez vítězství, posledních tři včetně sobotního s Augsburgem (1:3) navíc VfL prohrál. Klub na webu uvedl, že o Kovačově odvolání rozhodl hned večer po utkání.

09:30 – Výrazně zpevněnou obranu má v letošní sezoně Turín FC, který poprvé od ročníku 1991/92 udržel čisté konto alespoň ve 14 z úvodních 29 zápasů Serie A (tehdy v 16).

09:15Stuttgart včera zvítězil 3:0 na půdě Hoffenheimu a trenér Sebastian Hoeness z prvních 34 bundesligových zápasů na lavičce VfB vybojoval 69 bodů - jeho 2,03 bodu na zápas je nejvíce ze všech stuttgartských trenérů v historii 1. Bundesligy.

Sobota, 16. března

22:49 – Lazio pod vedením dočasného kouče Giovanniho Martusciella zvítězilo v Serii A na půdě Frosinone 3:2 a uspělo po sérii čtyř soutěžních proher.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

21:04Manchester City porazil Newcastle 2:0 a pošesté v řadě si zahraje semifinále Anglického poháru, což dokázal jako první v historii. Udržel navíc šanci na obhajobu treble. Více informací v článku.

20:10 – Skvělé období prožívá útočník Fulhamu Rodrigo Muniz. Dvěma góly sestřelil Tottenham a se sedmi přesnými zásahy z posledních sedmi zápasů je hráčem s nejlepší střeleckou formou v Premier League.

Tak vypadal úvodní zásah.
Tak vypadal úvodní zásah.Opta by Stats Perform

19:25 – Francouzský útočník Mathys Tel se gólem podílel na výhře Bayernu 5:2 nad Darmstadtem a stal se nejmladším v Německu nenarozeným hráčem, který v Bundeslize nasázel 10 branek. Povedlo se mu to v 18 letech, 10 měsících a 18 dnech. 

19:02Harry Kane při dnešní výhře 5:2 nad Darmstadtem zápas nedohrál. Hlavní trenér Bayernu Thomas Tuchel potvrdil, že si Angličan poranil kotník po kolizi s tyčí. Vážnost zranění zatím není známá, anglického útočníka tedy čekají rozsáhlejší vyšetření.

18:43"Měli jsme více brankových příležitostí a naším výkonem jsme si řekli o tři body. I tak musím říci, že Olomouc hrála velmi dobře a organizovaně," sdělil po výhře Mladé Boleslavi 2:1 trenér David Holoubek.

Rozhovor s Davidem Holoubkem po zápase se Sigmou Olomouc (2:1).
O2 TV Sport

18:28Vinícius Junior a Federico Valverde režírovali vítězství Realu Madrid proti Osasuně. Brazilský křídelník se dvakrát prosadil, uruguayský záložník třikrát asistoval. Hráčům Los Blancos se podařilo natáhnout vítěznou sérii proti týmu z Pamplony. Více informací o výhře Realu najdete v článku.

17:55 – Do nominace Lille se po dvou týdnech vrací Adam Ounas. Alžírský křídelník vinou zranění lýtka zmeškal poslední čtyři soutěžní utkání, nyní je fit a připraven na souboj s Brestem.

17:36 – David Fofana, který aktuálně působí v Burnley na hostování z Chelsea, vstřelil čtvrtý gól v osmém zápase. Rodák z Pobřeží Slonoviny skóroval ve dvou zápasech v řadě. The Clarets vedou nad oslabeným Brentfordem 2:0.

17:19 – Druholigový německý Kiel po letošní sezoně opustí kapitán Philipp Sander. Záložník má namířeno do nejvyšší soutěže, o jeho příchodu úspěšně jedná Gladbach.

16:58 – Hlavní trenér Wolves Garry O'Neill potvrdil, že svalové zranění z minulého týdne vyřadí Pedra Neta pravděpodobně až do konce sezóny. "Je to velmi podobné zranění, které si přivodil na druhé noze," zmínil O'Neill. Wolves se tak budou muset obejít bez hráče, který se letos podílel již na 13 gólech.

16:34Harry Kane vstřelil v zápase s Darmstadtem svůj 31. gól v Bundeslize. Anglický kanonýr tak vytvořil nový rekord za nejvíce vstřelených branek v premiérové sezoně v nejvyšší německé lize, zároveň vylepšil svůj osobní rekord v ligových soutěžích. Bayern vede po prvním poločase na půdě Darmstadtu 2:1.

16:13Paulo Dybala je opět na marodce AS Řím, argentinský útočník si poranil stehenní sval a nenastoupí k utkání se Sassuolem. Dybala už kvůli zranění přišel za necelé dvě sezóny u Římanů o 30 zápasů.

15:28   Coventry postupují poprvé po 37 letech do semifinále FA Cupu. Podařilo se jim to po fantastické otočce na půdě Wolves, když v 97. minutě vyrovnával Ellis Simms a ve 100. minutě vystřelil postup Američan Haji Wright. Coventry se tak stává po výhře 3:2 prvním semifinalistou nejprestiznějšího anglického turnaje. Více informací najdete v článku.

14:45Sparta prodloužila smlouvu se záložníkem Kaanem Kairinenem. Finský reprezentant podepsal na Letné kontrakt do roku 2028. Délku smlouvy uvedl hráčův agent Sami Salonen na sociální síti X. O prodloužení spolupráce informoval český mistr na svém webu. Více informací najdete v článku.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Livesport

13:15Chviča Kvaracchelija je jednou z klíčových postav Neapole a vedení pro něho chystá nabídku nové smlouvy platné do června 2029. Ofenzivní Gruzínec by si díky tomu mohl ročně přijít na čtyři miliony eur, další jeden milion by si mohl vydělat díky bonusům.

12:45Giorgi Mamardašvili vyčnívá ve Valencii a už dlouhé měsíce se spekuluje o jeho odchodu, k němuž by mělo dojít po letošní sezoně. Gruzínský brankář s cenovkou třicet milionů eur by se mohl stěhovat do Anglie, zájem o něho má Newcastle.

09:50 – Páteční porážka 1:5 s RB Lipsko je pro Kolín n. R. nejhorší domácí prohrou od debaklu 1:6 s Dortmundem v březnu roku 2012. Výprask od Lipska dostal tradiční bundesligový klub už na podzim, kdy si odvezl porážku 0:6. V tabulce zůstali "Kozli" na barážové 16. pozici dva body před sedmnáctou Mohučí.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

09:00 – Porážka 0:2 na půdě Realu Sociedad potvrdila nepříznivou vzájemnou bilanci Cádizu, jenž proti tomuto soupeři neskóroval pošesté za sebou (0-2-4). Je to jeho nejdelší série bez vstřeleného gólu v historii proti jednomu soupeři v nejvyšší španělské soutěži.

Pátek, 15. března

23:19 – Po třech a půl měsících ukončili fotbalisté Realu Sociedad v La Lize čekání na domácí výhru. Sestupem ohrožený Cádiz v 29. kole porazili 2:0. V prvním poločase poslal Real Sociedad do vedení Merino. Po přestávce pojistil vítězství Zacharjan, jenž dva týdny nehrál kvůli zranění lýtka.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

23:08 – Boloňa vybojovala gólem ve čtvrté minutě nastavení ve 29. kole Serie A vítězství 1:0 v Empoli. Výhru čtvrtému týmu tabulky zařídil dorážkou brankářem vyražené střely jednadvacetiletý záložník Giovanni Fabbian.

22:48Lipsko i díky třem vstřeleným gólům během sedmi minut v německé bundeslize deklasovalo sestupem ohrožený Kolín nad Rýnem na jeho hřišti 5:1. Před víkendovými duely 26. kola se RB posunul na čtvrté místo tabulky zajišťující postup do Ligy mistrů. Více o utkání zde.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

19:24Sigma Olomouc B v úvodním utkání 19. kola druhé ligy porazila Vyškov 1:0. Lídr tabulky tak nadále čeká na první jarní výhru. V sobotu ho o vedení může připravit druhá Dukla, která ztrácí jen bod.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

19:03 – Kapitán Lazia Ciro Immobile uvedl, že ho dnes ráno napadli fanoušci římského klubu před školkou, kam doprovázel čtyřletého syna a manželku. Informovala o tom agentura ANSA. Čtyřiatřicetiletý Ital míní, že incident je důsledkem nenávistné atmosféry, která se šíří na sociálních sítích během současné výsledkové krize úřadujícího vicemistra Serie A.

18:40 – Kapitán Bayernu Mnichov brankář Manuel Neuer se stal poprvé otcem. Manželka mistra světa z roku 2014 Anika ve čtvrtek přivedla na svět syna Lucu. Informovala o tom německá média. Neuerův syn se narodil prakticky ve stejnou chvíli, kdy trenér Julian Nagelsmann oznámil návrat 37letého gólmana do reprezentace. V národním týmu si Neuer naposledy zahrál na mistrovství světa v prosinci 2022, pak kvůli zlomenině nohy téměř rok nechytal.

18:35 – Nejlepším hráčem uplynulého týdne v Evropské konferenční lize se stal Ayoub El Kaabi. Olympiakos otočil dvojzápas proti Maccabi Tel Aviv, když venku ve čtvrtek vyhrál po prodloužení 6:1, marocký útočník dal dvě branky. 

18:15Jarrod Bowen letos táhne West Ham svými góly. V sezoně jich dal už 18. Potřeboval na to 36 zápasů, což je o 15 méně než v sezoně 2021/22, kdy se na toto číslo dostal naposledy.

17:50 – Sedmnáctiletý obránce Barcelony Pau Cubarsí obdržel poprvé pozvánku do španělské fotbalové reprezentace. Premiéru v národním týmu si může odbýt 22. března v Londýně proti Kolumbii nebo o tři dny později v Madridu proti Brazílii. Oba zápasy budou pro svěřence trenéra Luise de la Fuenteho přípravou na letní mistrovství Evropy.

17:25Liverpool nad Spartou v osmifinále Evropské ligy napříč dvojzápasem triumfoval 11:2. Pro anglický klub jde o největší rozdíl ve skóre v kontinentálním poháru od sezony 1980/81, kdy si v dvojutkání stejným poměrem poradil s finským OPS.

17:05Jan Oblak byl zvolen nejlepším hráčem uplynulého týdne v Lize mistrů. Atlético Madrid otočilo dvojzápas s milánským Interem a po penaltách postoupilo do čtvrtfinále, slovinský brankář k tomu přispěl několika důležitými zákroky.

16:40Patrik Schick si do soukromé sbírky úspěchů přidá ocenění pro nejlepšího hráče uplynulého týdne Evropské ligy. Český útočník režíroval dramatický postup Leverkusenu přes Karabach, v nastavení ho vystřelil dvěma góly. Více si můžete přečíst v článku.

16:20 – Arsenal nejenže nad mnichovským Bayernem nevyhrává, často si dokonce ze zápasů s ním odnáší vysoké prohry. Hned tři ze čtyř jeho nejtěžších proher v evropských pohárech mají na svědomí právě němečtí mistři. Ve všech případech skončila utkání prohrou Kanonýrů 1:5.

15:55Real Madrid vyhrál jen jedno z posledních šesti utkání proti Manchesteru City. Navíc proti tomuto soupeři Bílý balet inkasuje nejčastěji ze všech týmů, s nimiž se ve vyřazovací části Ligy mistrů utkal alespoň pětkrát – v průměru 1,7krát za zápas.

15:35Bayern Mnichov se ve čtvrtfinále Ligy mistrů utká s Arsenalem. Je to už popáté, co na sebe tyto týmy ve vyřazovací části milionářské soutěže narazí. Londýnský celek na Bavory ještě nikdy nevyzrál.

15:00 – "Dobré rozhodnutí udělal v zimě Staněk, Jedlička i pan Šádek," hodnotí brankářské posuny z Viktorie Plzeň vicemistr Evropy z roku 1996 Ladislav Maier. Rozhovor věnující se výbornému výkonu Martina Jedličky v odvetě proti Servette si můžete přečíst na webu Livesport Zpráv.

Zmínky