Arsenal navýšil vedení v lize, o hladké výhře nad Crystal Palace rozhodl v první půli

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Arsenal navýšil vedení v lize, o hladké výhře nad Crystal Palace rozhodl v první půli
Arsenal už v prvním poločase dvakrát skóroval.
Arsenal už v prvním poločase dvakrát skóroval.AFP
Kouč Arsenalu Mikel Arteta po vyřazení z Evropské ligy označil všechna zbývající klání Premier League za finálová a jeho svěřenci to první snadno ovládli, když ve 28. kole porazili Crystal Palace 4:1. O výsledku rozhodla úvodní půle, kterou domácí tým vyhrál 2:0.

Arsenal – Crystal Palace 4:1

Hráči Arsenalu se ujali úvodní iniciativy utkání, kdy drželi míč a kombinovali kolem vápna soupeře. Nicméně to byl Wilfried Zaha, kdo zahrozil jako první, když dokázal obejít obránce a tvrdě vypálit. Brankář Aaron Ramsdale ovšem s pomocí tyče Kanonýry zachránil. Ve 28. minutě se tak radovali ze vstřelené branky domácí.

Centrovaný míč na hranici vápna šikovně zpracoval Martinelli a levačkou překonal brankáře. Po vstřeleném gólu začali Artetovi svěřenci naprosto dominovat. Do konce poločasu svému protivníkovi nedovolili, aby se podíval na jejich polovinu, a navíc ještě jednou udeřili. Na konci rychlé akce se ocitl Saka, který neměl problém zakončit z úhlu ke vzdálenější tyči.

Zvrátit výsledek se na začátku druhé půle pokusil aktivní Zaha, když se opět šikovně uvolnil. S jeho tvrdou ránou z úhlu ovšem neměl Ramsdale problémy. Nicméně byli to opět Kanonýři, kdo udeřil. Leandro Trossard poslal kolmici do vápna, kde se míče zmocnil Granit Xhaka.

Švýcarský záložník navázal na branku proti Sportingu a z blízkosti překonal brankáře. Orli se nakonec také prosadili, když po rohovém kopu poslal míč do sítě Jeffrey Schlupp. Odpověď domácí nalezli v 74. minutě, kdy nehlídaný Saka z hranice vápna zamířil přesně do dolního rohu, kam gólman nedosáhl.

Tabulka Premier League.
Tabulka Premier League.Livesport