Zahozené šance tentokrát Manchester nemrzely, na skvělého Flekkena vyzrál Haaland

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zahozené šance tentokrát Manchester nemrzely, na skvělého Flekkena vyzrál Haaland

Erling Haaland rozhodl duel s Brentfordem jediným gólem utkání.
Erling Haaland rozhodl duel s Brentfordem jediným gólem utkání.Profimedia
Manchester City v dohrávce 18. kola Premier League splnil povinnost, když na domácí půdě porazil Brentford 1:0. V prvním poločase The Sky Blues zahodili několik obrovských příležitostí, na čemž se podepsal i fantasticky chytající Mark Flekken. Jeho kouzlo ovšem v 71. minutě odčaroval Erling Haaland. Ofenzivní hvězda se tak vykoupila za nepříliš povedený výkon proti Chelsea, navíc skórovala již proti všem 21 týmům, kterým v nejvyšší anglické soutěži čelila.

Manchester City – Brentford 1:0

Manchester City po fantastické jedenáctizápasové vítězné sérii o víkendu zaváhal, když doma získal proti Chelsea jen bod. Smolný duel prožil především Haaland, který neproměnil řadu šancí a po konci klání byl znatelně frustrovaný. Náladu si mohl spravit proti Brentfordu, který se sice po návratu kanonýra Ivana Toneyho herně zvedl, od 3. prosince však vyhrál jen dvakrát.

Úvodní minuty utkání se nesly ve znamení soustavných útoků Citizens, permanentně zaměstnaný Flekken ovšem všechny pokusy s přehledem zlikvidoval. Hosté několikrát zahrozili z protiútoků, avšak několika pokusům Franka Onyeky scházela přesnost. The Sky Blues ještě několikrát spustili mohutnou ofenzivu, opakovaně ale nechávali vyniknout skvělého Flekkena.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Když už jej v 37. minutě překonal Oscar Bobb, na brankové čáře vše uhasil skluzující Ben Mee. Změna stran přinesla zklidnění hry, takže asi největším pozdvižením za dlouhou dobu byl příchod Neala Maupaye v 68. minutě. Ten se v nedávném vzájemném zápase dostal do konfliktu s Kylem Walkerem a diváci jej nyní uvítali bučením.

Hned vzápětí ale ukončil bezbrankový stav Haaland, když si na půlce převzal míč, využil zaváhání obrany, a dlouhým sprintem se dostal až k úspěšnému zakončení. Norský kanonýr mohl ještě navýšit skóre, ovšem jeho další trefě předcházel Walkerův ofsajd.

Tabulka Premier League