Do Paříže přilétla rekordní nabídka. Al Hilal je za Mbappého ochotný vysázet sedm miliard

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Do Paříže přilétla rekordní nabídka. Al Hilal je za Mbappého ochotný vysázet sedm miliard

Kylian Mbappé se může stát absolutně nejdražším hráčem v historii fotbalu.
Kylian Mbappé se může stát absolutně nejdražším hráčem v historii fotbalu.@KMbappe
Saúdskoarabský fotbalový klub Al Hilal poslal Paris Saint-Germain rekordní nabídku ve výši 300 milionů eur (asi 7,25 miliardy korun) na přestup hvězdného útočníka Kyliana Mbappého (24). Informovala o tom agentura AP, podle které potvrdil kontakt sám pařížský velkoklub.

Pokud by Mbappé i klub souhlasili s přestupem, stal by se čtyřiadvacetiletý francouzský mistr světa nejdražším hráčem historie. Rekord dosud drží jeho brazilský spoluhráč Neymar, za něhož PSG v roce 2017 zaplatil 222 milionů eur.

O Mbappého odchodu se mluví od června, kdy vedení PSG oznámil, že neprodlouží končící smlouvu. Po sezoně 2023/24 by tak mohl odejít zdarma. Vedení týmu svou největší hvězdu vynechalo z nominace na předsezonní turné do Asie a přiživilo spekulace, že se ji pokusí před startem ročníku prodat.

Média dlouhodobě spekulují především o zájmu Realu Madrid, nyní se ale do hry vložil Al Hilal. Po zimním příchodu Cristiana Ronalda do Al-Nassru zamířila do Saúdské Arábie za lukrativními kontrakty řada dalších hvězd včetně aktuálního držitele Zlatého míče Karima Benzemy. Argentinec Lionel Messi dal přednost severoamerické MLS a angažmá v Interu Miami.

Další přestupy a spekulace